fbpx
Ştirea zilei

Activitate suspendată la Casa de Sănătate: angajații protestează în fața instituției

Marea majoritate a angajaților Casei Județeme de Asigurări de Sănătate Tulcea au întrerupt lucrul astăzi, de la ora 10.00  pentru a protesta faţă de salariile foarte mici. Protestul celor de la Tulcea se înscrie în calendarul unui protest la nivel național care presupune întreruperea activității timp de două ore.

Ce solicită protestatarii?

Ne dorim o aliniere salariala a CAS la nivelul CNAS;

Solicităm salarizarea CNAS si CAS la nivelul maxim de salarizare aflat în plata la nivelul Secretariatului General al Guvernului.

În ultimi 7 ani, inclusiv pe perioada pandemiei, deși intregul personal CNAS și CAS a participat nemijlocit la reglementarea si punerea în practica a tuturor masurilor, nu a beneficiat de stimulente sau majorari salariale spre deosebire de personalul sanitar si DSP care au beneficiat.

Prețurile s-au majorat, facturile vin tot mai mari, avem salarii mici și nu ne mai putem descurca.

Avem un volum uriaș de lucru, foarte mulți colegi au plecat și nici angajări noi nu s-au mai făcut. Nu ne mai putem ocupa doar noi de un volum atât de mare de lucru.

În condițiile în care în ultimii 10 ani, din 4028 posturi în prezent sunt ocupate 2815 posturi, din cauza salariilor nemotivante în raport cu volumul, complexitatea si responsabilitatea activitații.

La nivel național doar 2815 angajați trebuie să:

  • verifice anual sistem, în vederea decontării: 8.500.000 certificate medicale, 54.000.000 rețete, 5.700.000 bilete de trimitere laboratoare.
  • deconteze000.000 servicii medicina primara, 37.000.000 consultatii în ambulator clinic, 8.000.000 servicii medicale spitalicesti, tratamentul pentru 2.000.000 bolnavi gravi înscrisi în cadrul Programelor Nationale de Sanatate,
  • gestioneze un buget CNAS-CAS de 54 miliarde lei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE