ALDE Tulcea, un partid interimar și în 2020

Fostul președinte interimar al ALDE Tulcea, Octavian Marius Popa, și actualul președinte interimar al ALDE Tulcea, Marius Tudorie, au susținut o conferință de presă de sfârșit de an, în bunul obicei al acestei formațiuni politice: dimineața și în weekend. O dovadă că și numărul jurnaliștilor invitați care au fost prezenți a fost la fel de .. mare! Doi!
Actualul vicepreședinte ALDE la nivel național a deschis conferința de presă cu informația momentului și anume aceea că a predat ștafeta de la județ demisionarului de la municipiu, Marius Tudorie.
Care, de fapt, a redevenit interimar la municipiu din septembrie, adică la o lună după ce a provocat dizolvarea municipalei. Pentru cei mai puțin familiarizați cu luptele intestine din ALDE Tulcea s-ar cuveni precizarea că până și o parte dintre membri ALDE știau că filiala municipală e dizolvată iar filiala județeană n-a avut niciodată o conducere aleasă ci doar numită de la ,,Centru”. Adică fix de vicepreședintele Octavian Marius Popa, pentru că nu-și închipuie nimeni, normal la cap, că Tăriceanu n-ar fi dormit două nopți numai din grija președintelui interimar de la Tulcea. Care președinte interimar a fost numit luna asta, după ce Octavian Marius Popa a renunțat la interimat imediat după primul tur al alegerilor prezidențiale.
Și pentru că de mai bine de trei ani majoritatea celor care au ales politic ALDE cer alegeri democratice, vestea proastă le-a fost dată de actualul președinte interimar Marius Tudorie: ,,Exclus! Să vedem după alegerile parlamentare de anul viitor!”.
Totuși este și o veste bună, chiar excepțională: ALDE are deja desemnați candidați la primăriile din 20% dintre comunele județului. Altfel spus vreo opt-nouă comune.
Despre așteptări privind alegerile locale e prematur de dat vreun procent, deși este de așteptat unul similar celui din 2016. Cu toate că, vorba vicepreședintelui Popa, ,,au mai apărut USR PLUS și Pro România”, cu care va fi foarte greu de împărțit procentele ce rămân de la PSD și PNL.
Preț de mai bine de altă jumătate de oră vicepreședintele ALDE a vorbit despre dezbaterile ce au avut loc la nivel central pe tema alocațiilor și alegerea primarilor, de parcă tulcenii ar fi fost rupți de realitate și abia așteptau această conferință de presă ca să primească ,,lumină” de la vicepreședintele ALDE…

Back to top button