Ştirea zilei

Alertă Covid Omicron la Tulcea! Primul caz confirmat oficial

În cursul zilei de ieri, 5 ianuarie 2022, a fost confirmat primul caz de Covid Omicron pe raza judeţului Tulcea. Analiza s-a efectuat la INBI Bals iar confirmarea oficială a fost făcută aseară.

Este vorba despre o persoană din București care s-a deplasat la Sulina în intervalul 18-21.12.2021 cu cazare la Centru de cazare aparținând Poliției de frontieră.
Bărbatul, în vârstă de 38 ani, era nevaccinat şi era angajat la poliția de frontieră.
Acesta era izolat la domiciliul său din București şi ii expiră perioada de izolare la data de 10.01.2022. Starea lui este bună.

UPDATE Potrivit Gărzii de Coastă, „în perioada 18-21 decembrie a fost cazat un poliţist de frontieră la centrul de pregătire al Gărzii de Coasta de la Sulina. Întrucât nu au fost planificate alte activităţi în acea perioadă, din cauza vremii şi a apropierii sărbătorilor, în centrul de pregătire nu mai era cazata nicio altă persoană. Facilităţile centrului s-au rezumat doar la cazare, fără masă. Personalul aflat la sediul centrului a respectat măsurile de protecţie şi aşa cum este procedura, la eliberarea camerei, s-a procedat la dezinfectarea acesteia. Menţionăm că poliţistul de frontieră a fost confirmat pozitiv în dată de 28 decembrie, la 7 zile după ce a părăsit centrul de la Sulina. Din data de 18 decembrie până în prezent nu au fost confirmate cazuri de infectare cu SARS COV 2 în rândul personalului Gărzii de Coastă din zona oraşului Sulina.”

Back to top button