Alertă meteo: Cod portocaliu de vânt puternic!

Potrivit unui comunicat de presă al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţ Tulcea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, valabilă în intervalul 23 februarie, ora 22:00 – 24 februarie, ora 18:00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.

„La nivelul ISU Tulcea au fost dispuse primele măsuri pentru intervenție în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea nefavorabilă. Sunt verificate și pregătite pentru răspuns toate categoriile de mijloace de intervenție. ISU Tulcea recomandă tuturor cetățenilor aflați în zonele pentru care sunt anunțate fenomene meteorologice periculoase să urmeze cu strictețe indicațiile autorităților și în situația manifestării vântului puternic să se evite deplasarea în zonele cu copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare care ar putea fi doborâte.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de codul portocaliu să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a fenomenelor meteorologice. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”, se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, slt. Florentin Daciu.

Back to top button