Tulcea

Alexandru AVERIAN – USR PLUS: ,,Autostrăzi digitale” între instituțiile statului!

- articol de informare electorală

Alexandru AVERIAN, profesor și consultant cu experiență în învățământul superior și industria software, deține un doctorat în tehnologia informației și calculatoare, candidează din partea Alianței USR PLUS la Camera Deputaților.
Este direct interesat de crearea infrastructurii necesare pentru ca cetățenii să nu mai plimbe hârtii după hârtii între instituții, ci informațiile să circule electronic, sigur, rapid și ușor de urmărit.
Construirea „autostrăzilor digitale” între instituțiile statului care au baze de date, astfel încât acestea să comunice între ele.

Prof. Alexandru Averian:
„În acest moment, interacțiunea cetățenilor cu instituțiile statului este specifică secolului XX: cozi peste cozi, hârtii peste hârtii. Din punct de vedere digital, România se află pe penultimul loc(27) din Uniunea Europeană, depășind doar Bulgaria vecină.
Diverse instituții au diverse baze de date care nu comunică între ele. Avem, practic, de-a face cu adevărate „cetăți informaționale”. Și în loc ca aceste cetăți să comunice între ele rapid, electronic, Statul român obligă cetățenii s-o facă ei pe curierii de hârtii între aceste instituții”.

Măsuri concrete
-Transformarea Punctului de Contact Unic Electronic(PCUE) în interfața reală de comunicare dintre cetățean și Statul român. Orice document depus în PCUE să aibă valoare legală și să intre pe circuitul documentelor legale pentru toate instituțiile.
– Simplificarea și clarificarea formularelor pentru utilizatori (echipă de UX-user experience). Formularele diverselor instituții înrolați în PCUE vor fi regândite astfel încât să fie intuitive și ușor de înțeles de către cetățeni. Cetățenia digitală trebuie să fie și una incluzivà, care să permită accesul oricărui cetățean, chiar și a celor mai puțin familiarizați cu tehnologia.
– Niciun ban public nu va fi cheltuit pentru softuri care nu prevăd și interconectarea la rețeaua de autostrăzi digitale.
– Orice soft dezvoltat din bani publici care prevede autentificarea cetățenilor va permite și autentificarea prin intermediul cărții electronice de identitate.

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare!
#AngajamenteleUSRPLUS
#Româniefarahotie

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”)  Cod unic de identificare: 11200021

Back to top button