Tulcea

Alexandru Cristian IORDAN – PNL: Prioritate 0 – Asistenţă medicală primară în mediul rural

- articol de informare electorală

În foarte multe localități ale județului, asistența medicală primară este inexistentă. Centrele de permanență, create pentru asigurarea continuității asistentei medicale primare în zone rurale sau izolate, dar și în zonele urbane, în locul spitalelor desființate (cazul Sulinei) reprezintă un proiect eșuat și au fost foarte aproape, în timpul guvernării PSD, să fie desființate cu totul.

Aceste centre de permanență sunt, de fapt, cabinete ale medicilor de familie, cu program de funcționare extins, dar, în multe localități, lipsesc chiar medicii de familie. Cazul locuitorilor satelor din Deltă, care au medicul de familie la Tulcea!

Soluția este una singură, ocolită în ultimii ani de guvernele PSD: redeschiderea dispensarelor comunale și orășenești. Unele dispensare au fost reabilitate cu fonduri europene, dar stau cu lacătul pe ușă, din cauza lipsei de medici. Atragerea medicilor la țară trebuie să fie o prioritate atât a legislativului, prin acordarea de stimulente fiscale (spor de izolare, spor de Deltă), dar și a autorităților locale, prin oferirea de locuințe și alte facilități personalului medical.

Voi susține în Parlament orice inițiativă legislativă care va reglementa asistența medicală primară în mediul rural și Delta Dunării!

#dezvoltamromania #dezvoltamtulcea

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de  PARTIDUL NATIONAL LIBERAL,  codul  AEP 11200025

Back to top button