fbpx
Consiliul Judeţean

Ambasadorul Statului Qatar, în județul Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit astăzi, 28 septembrie 2023, vizita E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Qatar în România. La întâlnirea de lucru au mai participat și deputatul Mirela Furtună, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Statul Qatar din Parlamentul României, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, subprefectul județului Tulcea, Timur Memet, președintele Camerei de Comerț, Doru Poponete, dar și reprezentanți ai marilor agenți economici de pe raza județului nostru.

În deschiderea întâlnirii, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a adus în discuție relațiile diplomatice dintre România și Qatar și a insistat asupra posibilității extinderii cooperării în diverse domenii de interes comun, în beneficiul ambelor comunități.
„Tulcea este un județ care se dezvoltă, în principal, pe două domenii: agricultura, cu toate componentele sale, respectiv turismul. Sunt cei doi piloni de dezvoltare ai județului nostru, iar acesta este motivul pentru care aici, în sală, avem operatori în turism, dar și investitori în agricultură, mari traderi de cereale, crescători de ovine, respectiv operatori de pe piața turistică. La această întâlnire participă companii importante de pe piața românească, ce ar putea să se implice într-un schimb economic pe domenii precum zootehnie, agricultură, turism. “, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
La rândul său, E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, ambasadorul statului Qatar în România, a subliniat importanța identificării centrelor de interes comun ale celor două state, în vederea concretizării cooperării internaționale.
„Mi-aș dori ca, împreună cu cei prezenți, să reușim să dezvoltăm relația economică dintre România și Qatar. Vă sigur, în numele statului Qatar, de toată disponibilitatea noastră pentru identificarea unor oportunități, cu beneficii de ambele părți“, a transmis E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi.
În acest sens, E.S. a adus în discuție principalele centre de interes pentru operatorii din statul Qatar, respectiv cooperarea în domeniul creșterii animalelor, producției de cereale, energie, securitate cibernetică.
„Am putea intermedia întâlniri video la care să participe, spre exemplu, Camerele de Comerț din București și din Tulcea,dar și operatori privați care să discute cu potențiali viitori parteneri din Qatar. Și vreau să vă asigur că dacă cei din Qatar vor identifica o oportunitate reală, vor profita de ea“, a transmis E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE