fbpx
Ştirea zilei

Amenajate dar neinteresante: Nicio cerere pentru 117 locuri de parcare scoase la licitație

Dallas, Viitorului, ANL Izvor și ANL Cocori au fost primele zone în care au fost amenajate locuri de parcare rezidențiale pentru a fi scoase la licitație în conformitate cu Regulamentul parcărilor adoptat prin hotărâre de Consiliu local anul acesta. În total 506 locuri de parcare, cele mai multe dintre ele în cartierul Dallas acolo unde, potrivit estimărilor, erau suficiente locuri de parcare pentru a nu fi concurență. Dar…

Timp de o săptămână, prima dintre ele, aplicația de pe site-ul primăriei a primit, potrivit celor de la Direcția de Întreținere și Administrare a Patrimoniului, câteva zeci de mii de vizitatori virtuali, la un moment dat fiind chiar peste 20.000 online! Asta da performanță care ar face invidios chiar și un măscărici politic care și-a făcut un renume din celebrele sale live-uri. Mai mulți erau așteptați să fie online azi după-amiază, cu câteva minute înainte de ora 16.30 când, la secundă, platforma de rezervare a fost închisă. Dar, nu! Dacă au fost câteva sute iar numărul celor care, de exemplu în intervalul 16.29-16.30 și-au schimbat suma licitată a fost ridicol de mic: nici cât degetele de la mâini.

Bilanț la data de 2 august 2022, ora 16.31: 117 locuri de parcare fără nicio cerere, 365 de locuri de parcare cu o cerere și, surpriză, 23 de loruri de parcare cu 2 cereri și 1 loc de parcare cu 3 cereri. Altfel spus, din 506 locuri de parcare scoase la licitație doar 414 persoane, fizice sau juridice, au aplicat pentru un loc de parcare rezidențial. Cea mai mare sumă oferită…abia după semnarea contractului va deveni oficială, deși e clar că s-a depășit și de zece ori prețul de pornire.

Cele 414 persoane, fizice sau juridice, vor afla rezultatul evaluărilor abia la mijlocul săptămânii viitoare când vor fi invitați să semneze contractele pentru locul de parcare pentru care au depus această cerere online pe aplicație. Vom reveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button