Ştirea zilei

Antrenament pentru câinii de serviciu ai jandarmilor tulceni

Astăzi, câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au participat la exerciții de pregătire ce au avut drept scop perfecționarea deprinderilor practice dobândite de către câini precum și aprofundarea cunoștințelor specifice necesare desfășurării în bune condiții a misiunilor.

Pregătirea câinilor a constat în exerciții de dresaj și exerciții de specializare pe diferite categorii, printre care: intervenție și detectare explozibili. Patrupezii specializați în misiuni de intervenție au exersat mai multe exerciții, printre care chemarea la conductor, trecerea peste obstacole, apărarea conductorului, prinderea, percheziția paza unei persoane, scotocirea unui teren și paza locului de producere a unei infracțiuni.

Câinii specializați în misiuni de detectare explozibili au exersat pe lângă exercițiile amintite mai sus și activitatea de căutare de explozibil în autovehicule, colete și căutarea de obiecte ascunse în teren ocupat.

De asemenea, câinii aflați în perioada de predresaj au participat la exerciții specifice vârstei, respectiv: atașamentul față de conductor și aportul.

Activitatea de exerciții din dresajul de disciplinizare și specializarea câinilor de serviciu s-au executat în comun cu cuplurile chinotehnice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

 

Back to top button