fbpx
Ştirea zilei

Apel al Prefecturii: Evitaţi pelerinajele la Iaşi în perioada 09.10.2020-15.10.2020

- la raclă accesul e permis doar persoanelor din municipiul Iaşi

Prefectura Tulcea a făcut azi un apel atât către credincioşi cât şi către parohii şi transportatorii de persoane să evite organizarea de pelerinaje la Iaşi în perioada 09.10.2020-15.10.2020.

Prin Hotărârea nr. 35 din 06.10.2020, Instituția Prefectului –județul Iași a adus la cunoștința publicului faptul că, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva – 14 octombrie, accesul în perimetrul Ansamblului Mitropolitan Iași va fi permis DOAR PENTRU CREDINCIOȘII CARE AU DOMICILIUL SAU REȘEDINȚA ÎN MUNICIPIUL IAȘI.

Pe lângă apelul Prefecturii şi alte autorităţi publice vor monitoriza foarte atent orice „mişcare de trupe” către municipiul Iaşi cu accent pe respectarea măsurilor de distanţare fizică în mijloacele de transport care vor face totuşi, împotriva recomandărilor, deplasări către Iaşi.

Potrivit Hotărârii 35 din 6 octombrie 2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, „se dispune în sarcina Arhiepiscopiei Iașilor să stabilească un perimetru delimitat, având ca punct de referință Ansamblul Mitropolitan Iași, în vederea desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perimetru în care este permis accesul doar pentru pelerinii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași. Perimetrul în cauză și punctele de acces vor fi stabilite de comun acord cu organele de ordine și cu Primăria Municipiului Iași, iar intrarea persoanelor în zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate”, se arată în hotărârea CJSU Iași. De asemenea, în perimetrul respectiv organizatorii, cu sprijinul organelor de ordine, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor vor lua măsuri pentru păstrarea unei distanțări fizice de minim 1,5 m între persoane. Toată lumea va purta măști, iar Arhiepiscopia Iașilor are obligația delimitării raclei cu Moaștele Sfintei Parascheva, astfel încât pelerinii să nu aibă contact direct cu aceasta. Pe teritoriul municipiului Iași se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane. La intrarea în Ansamblul Mitropolitan Iași sau în proximitatea acestuia, în funcție de modul de stabilire a perimetrului delimitat, indicat la pct. 1, persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button