fbpx
Ştirea zilei

Aproape 250 de milioane de lei pentru Delta Dunării din PNRR!

Protecția Deltei Dunării beneficiază de fonduri PNRR prin proiecte care au ca scop conservarea biodiversității. Anunțul a fost făcut zilele trecute de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

,,Am semnat două contracte de finanțare cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. 

 Primul se referă la Decolmatarea lacurilor Uzlina și Fortuna. Bugetul acestei investiții este de 174,3 milioane de lei. Cel puțin 100 ha de suprafețe de lacuri vor beneficia de lucrări de decolmatare, consolidarea malurilor, până în 2026.

 Al doilea proiect are ca scop reconfigurarea infrastructurii publice de acces și vizitare a Deltei Dunării pentru reducerea presiunii turismului asupra habitatelor și speciilor. Vom crea o rețea formată din 10 centre de vizitare cărora le sunt asociate 40 de puncte de observație corespunzător amenajate și dotate pentru necesitățile tuturor categoriilor de vizitatori. Această infrastructură va fi realizată într-un mod unitar, cu design și materiale locale, dar și cu tehnologii eco pentru vehicule eco și servicii pentru vizitatori, dintr-un buget de 74,7 milioane de lei.” a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button