Arestat pentru alcoolemie pentru 3,25 gr%o alcool pur în sânge!

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpatul B.F.  pentru săvârșirea, în concurs, a infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată  şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

„S-a constatat că la data de 13.04.2020 in jurul orelor 16.05  inculpatul B.F. a fost depistat  de către un echipaj de poliţie în timp ce conducea un autoturism, marca Skoda Octavia,  pe strada Dumitru Ivanov din Tulcea iar în urma verificărilor efectuate s-a constat că acesta avea  permisul de conducere reţinut, ca urmare a săvârşirii unor fapte similare  şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma prelevării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei s-a stabilit că B.F. avea o alcoolemie de  3,25 gr%o alcool pur în sânge. Întrucât s-a constatat că fapta inculpatului  B.F., prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 14.04.2020 acesta a fost prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, instanţa dispunând faţă de acesta măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. ” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie .

 

Back to top button