fbpx
Ştirea zilei

Parteneriat cu CNAIR pentru o nouă centură a Municipiului Tulcea

- noua centură va ocoli Gara de Mărfuri şi va traversa Drumul E87 aproape de troiţă

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a semnat azi un important parteneriat cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a  Infrastructurii Rutiere prin care se vor proiecta şi realiza drumurile de legătură cu Drumul Expres Constanța -Tulcea – Brăila. 

Parteneriatul are la bază Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Tulcea nr. 290/15.10.2021 și Hotărârea Consiliului de Administrație al CNAIR nr.22/09.11.2021, în temeiul art.4 din OUG nr.88/2020, privind instituirea unor măsuri, precum şi acordarea unui sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027, destinat finanţării prin Programul operaţional Asistenţă tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020) şi Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020 (POIM) și al art XV din OUG nr.83/2016, privind unele măsuri de eficientizare a implementării proiectelor de infrastructură de transport, unele măsuri în domeniul transporturilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.” a anunţat azi primarul Ştefan Ilie.

 

Potrivit edilului, „începând de astăzi, un proiect foarte important al PrimărieiTulcea prinde contur și anume realizarea unor drumuri de legătură, a unei noi centuri a orașului care să descongestioneze traficul, să pună în valoare investițiile și să dezvolte pe termen mediu și lung municipiul și zonele aferente„.

Pentru infotulcea.ro, primarul Ştefan Ilie a declarat că cele două străzi ale municipiului Tulcea, strada Barajului şi strada Viticulturii, considerate în momentul de faţă centura municipiului Tulcea, vor fi fluidizate în privinţa traficului rutier şi vor rămâne să fie circulate în special de către tulceni.
Trebuie să admitem faptul că traficul rutier, mai ales după ce a fost deschis punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, a crescut foarte mult, inclusiv pe cele două străzi, Barajului şi Viticulturii, însă realizarea Podului peste Dunăre va duce la o creştere şi mai mare a traficului rutier pe cele două străzi dacă nu facem nimi! Deja ne-am confruntat cu situaţii când drumul de la intrarea în municipiu, dinspre Cataloi, a fost blocat! Aproape la fiecare început de weekend, pe perioada verii, e un aflux mare de turişti, şi tocmai din acest motiv noua centură ocolitoare a municipiului urmăreşte să fluidizeze traficul rutier şi cu siguranţă va înlesni accesul turiştilor spre Murighiol, pe de o parte, dar şi spre noua intrare spre oraş ce va fi în apropierea Alum.” a declarat primarul municipiului Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE