Ştirea zilei

Nu contează ce aţi votat! Asta a ieşit …

- la Senat, Cioromelea şi Vicol iar la Camera Deputaţilor, Furtună, Şişcu, Gudu şi Terente

Tulcenii au dat, în marea lor majoritate, un vot de blam Parlamentului României asta pentru că dintr-un total de 196278 de alegători au ieşit la vot duminică, 6 decembrie 2020, doar 53278 dintre ei. Cu alte cuvinte, în procente, doar 27,14% dintre tulcenii cu drept de vot s-au prezentat la secţiile de votare pentru a-şi alege senatorii şi deputaţii care să-i reprezinte până în 2024.

Dacă ar fi să numărăm voturile s-ar putea spune că PSD a câştigat alegerile la Tulcea, având cel mai mare număr de voturi primite, atât pentru Senat cât şi pentru Camera Deputaţilor. Dacă ar fi să numărăm mandatele s-ar spune că nu, din moment ce din doi senatori şi patru deputaţi, PSD o trimite doar pe Mirela Furtună în Camera Deputaţilor. La polul opus este Alianţa USR PLUS, a patra opţiune în preferinţele tulcenilor, după PSD, PNL şi AUR. Chiar dacă a obţinut doar 11,32% din voturile pentru Senat şi 11,04% din voturile pentru Camera Deputaţilor, Alianţa USR PLUS va avea şi senator şi deputat, o adevărată performanţă pentru o alianţă pentru care a „tras” doar unul dintre partide.  

În fine, PNL şi-a conservat rezultatul din 2016 având şi pentru mandatul 2020-2024 reprezentare doar în Camera Deputaţilor, cu Şişcu şi Gudu, acelaşi Şişcu, dar alt Gudu, în timp ce jumătate din populaţia judeţului Tulcea va fi reprezentată în Senat de partidul surpriză al acestor alegeri, AUR. 

O prezentare a parlamentarilor tulceni şi mesajele acestora, după ce s-a conturat rezultatul repartizării mandatelor (acestea încă nu sunt oficiale, însă toate simulările partidelor parlamentare dau această configuraţie pentru Tulcea ceea ce este greu de crezut că poate fi altfel – n.n.) începe chiar cu Rică Cioromelea, senatorul surpriză al acestor alegeri, preferatul tulcenilor dintre cei doi senatori aleşi la Tulcea.

Rică Cioromelea – senator AUR

Deocamdată mai asteptăm. O să vă rog să mai aveți răbdare .Este posibil ca acest comunicat să îl luați de la purtatorul de cuvânt al Partidului. Vă anunț eu. Buna ziua din nou. Încă nu sunt validat. Asa ca din păcate nu pot raspunde favorabil  în acest moment. Va multumesc pentru întelegere.”, este tot ce a putut să transmită public Rică Cioromelea pentru cei 7055 de tulceni care i-au acordat votul duminică, 6 decembrie 2020. Senatorul de AUR al Tulcei este un metrolog din Constanţa şi cel puţin o dată a fost la Tulcea: atunci când preşedintele AUR, George Simion, a fost amendat pentru mitingul electoral din Piaţa civică. De câte ori va mai veni la Tulcea, rămâne de văzut …

Costel Vicol – senator USR

Mulţumesc electoratului care a avut încredere în Programul de guvernare al Alianţei USR PLUS şi implicit în mine ca persoană! Vreau să confirm faptul că numărul celor care ne sprijină e într-un trend crescător, fapt ce ne bucură şi ne întăreşte convingerea că suntem pe drumul cel bun, drumul spre o bună guvernare a ţării!

Am avut parte de o campanie atipică, foarte grea, care a implicat un efort susţinut din partea unei echipe dedicate care a muncit de la sediu, de acasă, dar prezentă şi pe străzi, prin comune şi sate! Poate nu am ajuns la fiecare tulcean cu mesajul nostru, restricţiile impuse de pandemie fiind cele care ne-au împiedicat pe noi candidaţii dar şi pe cei din echipele de campanie. De aceea, vă mulţumesc dragii mei colegi pentru munca grea pe care aţi desfăşurat-o şi sunt mândru că fac parte din cea mai bună echipă din judeţ!

Mulţumesc de asemeni şi liderilor Alianţei USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Ciolos  care au fost zilnic alături de noi candidaţii şi nu în ultimul rând preşedintelui Eugen Terente, coordonatorul de campanie pentru judeţul Tulcea  !

Anul 2021 trebuie să înceapă cu o reforma profundă care să aducă schimbări în vieţile  noastre, în fiecare comunitate, dat şi în fiecare doemniu şi mă refer la învăţământ, sănătate, industrie, agricultură, turism şi mediul de afaceri!

Revoluţia Bunei Guvernări trebuie să înceapă prin stoparea corupţiei, prin dirijarea fondurilor alocate spre destinaţia exactă, iar din poziţia de senator, cu sprijinul colegilor din comisiile  din care voi face parte, voi susţine cu toate puterile mele acest program de guvernare pentru că doresc să avem o ţară prosperă, cu oameni fericiţi, oameni care să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare !

Totodată doresc să îi  felicit şi pe  ceilalţi candidaţi care au obţinut un mandat în Parlament  şi împreună să punem umărul la dezvoltarea judeţului Tulcea şi implicit a României!”

Vă mulţumesc!„, este mesajul senatorului ales din partea Alianţei USR PLUS la Tulcea. De profesie economist, Costel Vicol este încă, până la investirea în funcţie, diriginte de şantier şi chiar foarte prins în această activitate pe care, în scurtă vreme, va trebui să o încheie. Nu oricum, ci cu toate proiectele în lucru încheiate.

 

Mirela Furtună – deputat PSD

Dragi tulceni, votul acordat duminică a arătat că Partidul Social Democrat a propus cea mai bună echipă la Tulcea. Din păcate, la repartizarea mandatelor, PSD a obținut un singur mandat de parlamentar. Mandatul obținut reprezintă pentru mine o mare responsabilitate față de dumneavoastră, aceea de a reprezenta singură voința celor mai mulți tulceni în Parlament. Vă promit că mă voi lupta pentru respectarea drepturilor voastre, pentru condiții de trai mai bune, pentru salarii și pensii decente. Mă voi lupta în continuare pentru dezvoltarea județului Tulcea. Vă mulțumesc!”, este mesajul deputatului reales Mirela Furtună, de profesie politolog cu licenţă în ştiinţe politice. Spre deosebire de actualul mandat, de deputat de Bucureşti, Mirela Furtună va reprezenta acum judeţul Tulcea.

 

George Şişcu – deputat PNL

Vă mulţumesc, dragi tulceni, pentru încrederea acordată la alegerile de duminică și pentru mandatul de deputat pe care mi l-ați acordat prin votul Dumneavoastră. Nu sunt vremuri uşoare, dar trebuie să trecem cu bine peste această pandemie şi să înţelegem că doar uniţi putem realiza tot ceea ce ne propunem.

Voi fi un deputat activ și în viitoarea legislatură şi voi lucra alături de colegii mei pentru ca proiectele pe care tulcenii şi le doresc şi care vor asigura o dezvoltare sănătoasă a judeţului să fie implementate. Vocea Tulcei se va auzi la Bucureşti, în ministere şi în Parlament, iar împreună vom susţine acele proiecte atât de necesare regiunii noastre.

Alături de mine, în Camera Deputaților se va afla și mai tânărul meu coleg Michael Gudu, astfel că PNL continuă să aibă doi parlamentari la Tulcea. Vom susține guvernul creat în jurul Partidului Național Liberal, iar această susținere se va vedea și în viața tulcenilor.

Urmează patru ani de muncă, fără alegeri, în care cuvântul de ordine vă fi DEZVOLTARE!”, este mesajul transmis alegătorilor din judeţul Tulcea de actualul deputat George Şişcu. De profesie ofiţer de marină, George Şiscu a reprezentat în ultimii patru ani judeţul Tulcea în Camera Deputaţilor.

Michael Gudu – deputat PNL

Biroul Electoral Central a anunțat oficial rezultatul alegerilor și distribuirea mandatelor de parlamentar pentru 2020-2024.

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că nu vă voi dezamăgi în mandatul de deputat!

Le mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în această campanie electorală, precum și celor care au acordat votul lor echipei PNL.

Reușim împreună!”, este mesajul deputatului ales din partea PNL, Michael Gudu. De profesie jurist, până la validarea sa ca deputat Michael Gudu este avocat membru al Baroului Tulcea şi consilier judeţean, calităţi la care va trebui să renunţe până la sfârşitul anului.

 

Eugen Terente – deputat USR

În primul rând se cuvine să mulţumesc tulcenilor pentru încrederea acordată. Procentul dublu faţă de alegerile locale, pe care USR PLUS Tulcea l-a obţinut acum la aceste alegeri parlamentare, ne-a adus nu unul ci două mandate de parlamentari.

Este un semnal că Alianţa USR PLUS a primit din partea tulcenilor câte un mandat important atât pentru Senat cât şi pentru Camera Deputaţilor.

De aceea, în cel mai scurt timp trebuie să oferim celor care ne-au acordat votul atât din ţară cât şi din străinătate un Guvern capabil să facă față atât crizei sanitare cât și dificultăților economice. Un Guvern din care USR va face parte!

Nu în ultimul rând ,vreau să mulţumesc tuturor membrilor USR şi PLUS care s-au implicat în a promova pe plan judeţean soluţiile noastre pentru o guvernare fără hoţie şi cu soluţii benefice pentru populaţie.”, este mesajul transmis de către deputatul ales din partea Alianţei USR PLUS Tulcea, Eugen Terente. De profesie economist, Eugen Terente este funcţionar administrativ, ocupaţie la care va trebui să renunţe după Crăciun pentru a reprezenta judeţul Tulcea în a doua cameră a Parlamentului României.

 

 

 

Back to top button