Ştirea zilei

Prefectul Marcel Ivanov se vrea preşedinte USR PLUS Tulcea!

De la prima oră a dimineţii, a se citi ora 6, prefectul judeţului Tulcea, Marcel Ivanov, a intrat oficial în campanie electorală. E treaba juriştilor din administraţia publică atât locală cât şi, mai ales, centrală să analizeze dacă e legal să fii şi prefect în funcţie şi candidat într-o competiţie politică.

Anunţul candidaturii a fost făcut, spune chiar prefectul Marcel Ivanov, mai întâi printr-un email trimis membrilor USR şi PLUS din judeţul Tulcea, asta după ce aceste emailuri au devenit bun comun ca urmare a fuziunii dintre cele două partide. Din acest punct de vedere, în materie de adrese de email, fostul PLUS a obţinut un mare plus, dacă nu cumva i s-a înzecit baza de date, Apoi, la 6 dimineaţa printr-o postare pe pagina sa de socializare, facebook.com/Marcel.Ivanov.USRPLUS,  candidatura a devenit publică.

Nu e o mare surpriză faptul că actualul preşedinte PLUS Tulcea, Marian Machedon, nu şi-a anunţat candidatura la această funcţie. La „bursa pariurilor”, înaintea conferinţei structurii PLUS din cadrul noului partid USR PLUS, şansele lui Machedon erau cu MINUS în faţa potenţialului său contracandidat, deputatul Eugen Terente. De aceea, pentru a da o valoare cu PLUS unui candidat al aripii Cioloş din noul partid a fost propus Marcel Ivanov, prefect numit prin algoritm al majorităţii de la guvernare.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS Tulcea vor avea loc, aşa cum au stabilit structurile comune ale fostelor filiale USR Tulcea şi PLUS Tulcea, în data de 18 iunie 2021, iar dacă nu va fi cvorum în data de 19 iunie 2021, cele pentru organizaţia municipală fiind organizate o săptămână mai devreme, pe 12-13 iunie 2021.

 

 

Back to top button