fbpx
Ştirea zilei

Nouă tinere talentate au înscris cele mai bune lucrări la concursul „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor“

Miercuri, începând cu ora 11.00, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, Marius Cristi Mihai, secretar general al Județului Tulcea, a participat la festivitatea de premiere a concursului „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor“, organizat de Consiliul Județean Tulcea, în vederea promovării frumuseților județului Tulcea.

În total, peste 200 de tulceni participat la acest concurs cu lucrări deosebit de frumoase, iar cele mai bune dintre ele sunt cele care au intrat în „Gala laureaților“. Sunt lucrările realizate de nouă tinere talentate din județul Tulcea.

În total, au fost acordate o sută de premii de creativitate pentru concurenții care s-au remarcat prin talentul lor, dar și aproximativ o sută de premii de consolare pentru restul tinerilor care au intrat în concurs.

„Picturile pe care dumneavoastră, elevi talentați, le-ați înscris în concurs sunt, așa cum spun specialiști în domeniu, adevărate piese de artă care ar putea face invidios chiar și un profesionist al artelor plastice. Cele mai bune picturi primite de Consiliul Județean Tulcea au fost reunite într-o serie de albume (realizate on-line pentru moment) și pot fi admirate de toți tulcenii pe pagina noastră de Facebook, pentru că este de datoria noastră, a celor din administrația publică locală, să punem în valoare tinerele talente ale județului Tulcea. De asemenea, o parte din picturile deosebite primite vor fi expuse în foaierul Teatrului Jean Bart, în cadrul unei expoziții ce va fi vernisată pe data de 1 iunie, de Ziua Copilului. Este numai una dintre activitățile pe care Consiliul Județean Tulcea vi le propune pentru a marca acest eveniment important pentru micuții tulceni“, a transmis Marius Cristi Mihai, secretar general al Județului Tulcea.

Cine sunt câștigătorii concursului „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor“

Marele Premiu a fost adjudecat de Maria Rebeca Constantin, în vârstă de 17 ani, din municipiul Tulcea, elevă la Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret“, care studiază artele plastice la Palatul Copiilor. Maria Rebeca a prezentat o lucrare intitulată „Cetatea de la Enisala – Amintiri”.

Locul I a fost a fost primit de Ioana Pleșca, de 16 ani, din municipiul Tulcea, de la Palatul Copiilor Tulcea. Ea a prezentat o lucrare intitulată „Enigmatica Casa Avramide”, care aduce în prim plan cunoscuta locuință – muzeu, asemănătoare unei case în copac, susţinută de braţele arborilor, sugerând prezenţa unui loc ferit de toată agitaţia oraşului.

Premiul al II-lea a fost obținut de Bianca Popișteanu, de 17 ani, din municipiul Tulcea, elevă la Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret“ și la Palatul Copiilor Tulcea. Ea a adus în concurs lucrarea „Oamenii Deltei”, un tablou în care prezintă atât portul popular, cât si spiritul românesc. O bătrână și fetiță aflate în prim plan arată apropierea trecutului de prezent, generația tânără moștenind tradiția și cultura.

Premiul al III-a a revenit unei tinere de 15 ani din satul tulcean Cataloi: Maria Ionika Enciu este elevă a Liceului Teoretic „Grigore Moisil“ și s-a înscris în concurs cu o lucrare ce cuprinde cetatea Enisala, Casa Avramide și un colț din feericul peisaj al Deltei Dunării. Tema centrală este o viziune a trecutului (cetatea Enisala și Casa Avramide), spre prezent, în Delta Dunării.

Mezina galei laureaților, Alexia Anania Antache, de numai 6 ani, de la Grădinița nr. 4 din municipiul Tulcea (profesor coordonator învățământ preșcolar Tudora Petrică), a primit o mențiune pentru o lucrare ce reprezintă două lebede care plutesc pe canalele Deltei.

A doua mențiune a fost obținută de Ina Roberta Ilie, de 15 ani, din Babadag, elevă a Liceului de Arte „George Georgescu“ din municipiul Tulcea. Roberta a intrat în concurs cu o pictură în care prezintă Geamia Gazi-Ali Pașa din Babadag, care a fost deschisă în 1610 și restaurată în 1990.

Cristina Olteanu, de 16 ani, din comuna tulceană Niculițel, elevă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea, a primit un premiu special la acest concurs, pentru un tablou care înfățișează Farul Vechi din Sulina, un monument istoric construit între anii 1869 -1870.

Al doilea premiu special a fost adjudecat de Ana Maria Iacob, în vârstă de 16 ani, din municipiul Tulcea, de la Palatul Copiilor Tulcea. Ana Maria, care din motive obiective nu a putut participa la festivitatea de premiere, a adus în concurs lucrarea „Feeria Farului din Sulina”, o explozie de culoare în varianta unei adolescente care dorește să impresioneze cu monumentul istoric de pe malul Dunării.

Otilia Ticofschi, în vârstă de 17 ani, din municipiul Tulcea, elevă la Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret“ și la Palatul Copiilor, a primit premiul de originalitate pentru lucrarea „Mirajul Farului din Sulina”. Pictura este bazată pe imaginea unui lanț trofic specific Deltei care demonstrează viziunea modernă a acestui monument.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button