fbpx
Ştirea zilei

Asistentă medicală arestată pentru vaccinări fictive!

- alţi doi complici au fost reţinuţi de poliţişti, la propunerea procurorului de caz

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, astăzi data de 04.03.2022, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatei P.C. – asistent medical din cadrul unui cabinet medical individual din Niculițel.

Aceasta este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, participație improprie la fals intelectual și fals informatic, constând în faptul că la datele de 11 și 18.02.2022 a parcurs proceduri fictive de vaccinare, contra sumei totale de 2.000 de lei, ceea ce a condus la completarea de către medic, fără vinovăţie, cu date necorespunzătoare a evidențelor informatizate privind vaccinarea împotriva COVID – 19 și la emiterea a două adeverințe false de vaccinare și arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului T.C.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luarea de mită constând în faptul că la datele de 11 si 18.02.2022, a intermediat pentru doua persoane, proceduri fictive de vaccinare realizate de către inculpata P. C. – asistent medical, în schimbul unei sume de bani.
La data de 03.03.2022, procurorul a dispus măsura reținerii inculpaților P. C. și T.C.B., pe o durată de 24 de ore.
Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE