Anunţuri

Asociaţia Eliot House implementează Proiectul „FII CONŞTIENT NU DEPENDENT!”

- proiect cofinanţat de UAT Municipiul Tulcea

Comunicat de presă

În perioada mai – noiembrie 2022, Asociaţia Eliot House implementează Proiectul „FII CONŞTIENT NU DEPENDENT!”

Proiectul  are ca obiectiv general:

Iniţierea unei campanii naţionale de informare şi educare a adolescenţilor şi tinerilor asupra riscurilor consumului de tutun, alcool şi droguri.
Campanie de promovare a sănătăţii cu scopul creşterii nivelului de informare cu privire la efectele nocive pe care le poate avea consumul de droguri, tutunul şi alcoolul asupra organismului uman
Acest proiect se doreşte a reprezenta puncul zero în ceea ce priveşte iniţierea unei campanii locale de informare şi educare a adolescenţilor şi tinerilor asupra riscurilor consumului de tutun, alcool şi droguri.
Comportamentul antisocial nu reprezintă o etapă normală a dezvoltării comunităţii şi e considerat ca fiind un fenomen care poate conduce la comportament agresiv cu consecinţe grave. De asemenea, consumul de tutun, alcool şi droguri poate contribui la crearea şi menţinerea unui mediu de teamă şi intimidare în societate cu consecințe din cele mai grave asupra evoluţiei dezvoltării fiecărui individ . Fiind un fenomen practic nou, se impune de urgenţă iniţierea unei campanii locale de informare şi educare a adolescenţilor şi tinerilor încă de pe băncile şcolii asupra riscurilor consumului de tutun, alcool şi droguri.
Obiective specifice :
a) creşterea nivelului de informare a elevilor şi nu numai din şcolile mun.Tulcea cu privire la efectele nocive pe care le poate avea consumul de tutun, droguri şi alcool asupra organismului uman
b)susţinerea la nivel local, naţional şi internaţional a unei Campanii de promovare a sănătăţii (antitutun, antialcool,antidrog)
c) promovarea efectelor nocive pe care le are consulmul de tutun, droguri şi alcool în centre din mun. Tulcea în care sunt cazate persoane defavorizate din mun. Tulcea şi din Ucraina, Republica Moldova
Acțiunile de creștere a conștientizării efectelor ce le poate aduce consumului de tutun, alcool şi droguri, au ca obiectiv creşterea atractivităţii faţă de serviciile oferite de persoane specializate şi cabinetele medicale şi psihologice în abordarea directă a problemei incluziunii sociale, a prevenirii și combaterii anxietăţii şi comportamentelor anti sociale , discursului instigator la ură şi discriminării de orice fel.

Această acţiune este cofinanţata de UAT Municipiul Tulcea

ASOCIAŢIA ELIOT HOUSE

Back to top button