fbpx
Agricultură

Atenție, fermieri! De luni se depun cererile pentru ,,suta de euro” la hectar!

De luni, 29 ianuarie, fermierii tulceni pot depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Tulcea cererile pentru ajutorul de 100 de euro la hectar.

„Ajutorul de 100 de euro pe care îl vor primi fermierii în perioada imediat următoare, aferent culturilor de toamnă, nu se va da pe principiul primul venit, primul servit. În urma discuțiilor cu conducerea APIA din teritoriu, aceștia ne-au adus la cunoștință faptul că cererile sunt pretipărite, le vor genera dumnealor din sistem. Ne-au asigurat că banii sunt pentru toți fermierii care au avut înființate culturi de toamnă. Nu va exista situația în care cineva care a avut înființată cultură de toamnă să nu primească acest ajutor de 100 de euro pe hectar”, ne-a declarat Liliana Marinescu, vicepreședinte pentru agricultură, OFA UGIR.

Un număr de 4.163 de fermieri tulceni sunt așteptați să depună cererea la APIA Tulcea, potrivit reprezentanților instituției.

„De luni si până pe 8 martie așteptăm un număr de 4.163 de fermieri tulceni să se prezinte la sediul APIA pentru depunerea cererilor. Este vorba de fermieri care au declarate culturi de toamnă înființate în anului 2022, declarate în cererea unică depusă în perioada 1-31 martie 2023”, a precizat Florin Stăneață, director APIA Tulcea.

Pentru a obține ajutorul, fermierii trebuie să se prezinte la APIA și să semneze o cerere pretipărită generată de instituție.

„Pentru obținerea acestui ajutor este nevoie ca fermierul să se prezinte la APIA, să semneze cererea pretipărită și o generează APIA și să aibă la el extrasul de cont din care să reiasă contul bancar în situația în care aceștia nu și-au schimbat contul bancar inițial dat la APIA. Este nevoie să vină cu acest extras doar dacă este schimbat numărul de cont sau au primit subvenția sub formă de credit”, a explicat Liliana Marinescu, vicepreședinte pentru agricultură, OFA UGIR.

Până pe 8 martie, potențialii beneficiari pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE