fbpx
Fotbal

Baraj de promovare în Liga a 3-a de fotbal cu campioana din Brăila!

Azi, la sediul Federației Române de Fotbal, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu împreună cu Mihai Andrieș de la Departamentul Competiții au realizat tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a de fotbal. Din urna cu județele din sud-estul țării, potrivit tragerii la sorți adversara echipei tulcene care va fi declarată campioană a fost extrasă campioana județului Brăila, care va fi gazda meciului tur. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.

Campioana de iarnă în județul vecin Brăila este Viitorul Cireșu care din 14 meciuri a acumulat punctaj maxim și mai are și un golaveraj demn de invidiat: 86-7. Tot victorii pe linie, 12 din 12 meciuri, are și Pescărușul 1969 Sarichioi, cu un golaveraj de 52-6 astfel încât dacă cele două echipe ar fi adversare în iunie cu siguranță că vom avea parte de meciuri foarte disputate. ”Ne gândim să câștigăm primul și ultimul meci din play-off deoarece la noi campionatul nu se termină după retur. Când vom fi campioni ai Ligii a 4-a din Tulcea vom da și declarații despre meciul de baraj. Până atunci ce rost are?” – a declarat primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen care nu a uitat meciurile de baraj pierdute contra unor echipe care după ce au câștigat la Sarichioi au ajuns chiar și în Liga a II-a de fotbal.

Chestiuni organizatorice

Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 9 iunie 2024, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul 1 în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare.

În situația în care o asociaţie sportivă este desemnată câștigătoare a Ligii a IV-a într-un anumit județ/Municipiul București, AJF/AMFB va putea aproba modificarea formei şi/sau structurii juridice a asociației sportive respective în scopul participării la barajul de promovare în Liga 3, cu îndeplinirea procedurii prevăzute de regulament și care este disponibilă pe site-ul FRF.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE