fbpx
Comunicate

Bicicliștii în vizorul Poliției Rutiere: 71 de bicicliști amendați!

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au desfășurat în cursul zilei de ieri, 18 ianuarie a.c., o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, avându-se în atenție reducerea riscului rutier cauzat de indisciplina bicicliștilor. În urma activităților, polițiștii au aplicat 210 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 63 330 de lei, dintre care 71 de sancțiuni fiind aplicate bicicliștilor.

Exemple:

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Mahmudia, a fost depistat în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe str. Școlii din localitatea Mahmudia,având o alcoolemie de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancționat contravențional.

Astfel de activități vor continua în perioada următoare şi vor viza şi alte cauze generatoare de accidente rutiere grave, având ca scop informarea participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii numărului accidentelor de circulație.

Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:

▪︎nu traversați drumurile publice, pe trecerile de pietoni, în timp ce vă deplasați pe bicicletă;
▪︎nu circulați în timp ce vă aflați sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
▪︎când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;
▪︎nu circulați cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button