fbpx
EducaţieŞtirea zilei

Bilanţ pe judeţ: 1185 de elevi au luat note mai mari de 5 la Evaluarea Naţională

- trei elevi au fost notaţi cu 10 atât la Limba română cât şi la Matematică

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat azi rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională, sesiunea 2 – 27 iunie 2020, iar rezultatele înregistrate în județul Tulcea de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 (înainte de contestații) sunt  apreciate drept foarte bune de către conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Tulcea.

Situația statistică generală arată că dintre cei 1664 candidați prezenți, 1185 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 71%. Dintre aceștia, 3 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
Rata de participare a fost de 94.5 %: 1664 candidați prezenți, dintr-un total de 1760 de elevi înscriși.
La proba de Limba și literatura română, 1387 de candidați (82,9%) au obținut note egale sau mai mari de 5(cinci), iar 49 de candidați au obținut nota 10 (zece).
La proba de Matematică, 1095 candidați (65,6%) au obținut note egale sau mai mari de 5(cinci), iar 10 candidați au obținut nota 10 (zece).
Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.” a declarat Viorica Pavel, inspector general şcolar.
Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.
„În acest context, precizăm că rezultatele elevilor s-au publicat prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic transmis fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format. „ a mai declarat Viorica Pavel.
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE