fbpx
Comunicate

Bilanțul polițiștilor tulceni: Aproape șapte mii de apeluri de urgență în 2022

Activitatea desfășurată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea în anul 2022 a  fost făcută publică sub forma unui bilanț al activității din care vă prezentăm, în câteva articole distincte, rezultatele obținute anul trecut. Potrivit acestui bilanț, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea a avut în anul 2022 ca obiectiv general ”creșterea nivelului de siguranță și protecție pentru cetățeni, încadrându-se în efortul general al Poliției Române de a oferi un serviciu public polițienesc adaptat și concentrat pe cetățean și pe nevoile comunității locale”.

Astfel, în anul 2022, polițiștii au intervenit la 6.998 de apeluri de urgență și au aplanat 1.152 de stări conflictuale spontane. Asta înseamnă că din sutele de apeluri de urgență la 112 în medie 20 pe zi au fost pentru a solicita sprijinul polițiștilor. Pe lângă intervenția la aceste solicitări prin apeluri de urgență, în urma activităților operative desfășurate, respectiv 3.074 de controale și 286 de acțiuni cu efective mărite, au fost descoperite pe parcursul anului trecut nu mai puțin de 1.014 infracțiuni. Cee ace înseamnă în medie 2-3 infracțiuni pe zi!

Referitor la activitatea derulată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, scopul activităților derulate de aceștia constă în principal în diminuarea potențialului criminogen, a cauzelor și a condițiilor care generează sau favorizează infracționalitatea, precum și informarea populaţiei cu privire la măsurile antivictimale care trebuie respectate pentru prevenirea fenomenul infracţional. În cursul anului trecut, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au efectuat 241 de activități pe linia informării antiinfracționale a populației, având în vedere cele trei priorități de prevenire, respectiv prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea violenței domestice și a agresiunilor sexuale.” se mai arată în bilanțul IPJ Tulcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button