fbpx
Alte sporturi

Campioni europeni la Karate Kyokushin: Vlad Constantin UNCU și Albert PĂNUȚĂ!

În perioada joi 20.04.2023 – 24.04.2023 lotul României a Federaţiei Romane de Karate Kyokushin au participat în Erevan, Armenia la Campionatul European IFK de Karate Kyokushin proba de kumite. Din lotul României au făcut parte şi patru sportivi de la Clubul Nippon Budo Sport şi Palatul Copiilor Tulcea, respectiv : Uncu Vlad Constantin, Pănuţa Albert, Artimov Răzvan şi Mischie Octavian.

La startul competiţiei s-au înscris peste 250 de sportivi din 15 ţări : Armenia, Austria , Bielorusia, Anglia, Georgia, Germania, Iran, Israel, Kazahstan, Latvia, Polonia, Franţa, România, Elveţia şi Suedia.
Rezultate obţinute de sportivii tulceni:
1. Vlad Constantin Uncu, categoria 16 – 17 ani, + 75 kg, LOC 1, medalie de aur;
2. Albert Pănuţa, categoria 14 – 15 ani, – 55 kg, LOC 1, medalie de aur;
3. Octavian Mischie, 14 – 15 ani, – 70 kg, LOC 5;
4. Răzvan Artimov, 14 – 15 ani, – 60 kg, LOC 9;
Clasamentul pe naţiuni datorită rezultatelor a fost de loc 6 pentru România din 15 ţări.
Uncu Vlad Constantin :
Meciul 1, tur liber;
Meciul 2, a luptat cu un sportiv din Latvia pe care l-a învins cu wazari ( jumătate de punct) ;
Meciul 3 (semifinala) a luptat cu un sportiv din Iran pe care la învins cu două wazari (ippon );
Meciul 4 ( finală) a luptat cu un sportiv tot din Iran pe care la învins în 20 de secunde cu ippon ( ko);
Albert Pănuţa:
Meciul 1, a luptat cu sportiv din Armenia pe care l-a învins cu două wazari (ippon);
Meciul 2, a luptat cu un sportiv din Kazahstan pe care l-a învins în 30 de secunde cu ippon (ko);
Meciul 3 (semifinala), a luptat cu un sportiv din Armenia pe care l-a învins cu un wazari;
Meciul 4 ( finală), a luptat cu un sportiv din Armenia pe care l-a învins la decizie după 3 reprize cu scorul de 4 – 1;

Un campionat european organizat la superlativ de Federaţia Kyokushin Armeană, concurenţi înscrişi bine pregătiţi mai ales fizic foarte rezistenţi, dar cu un arbitraj slăbuţ pentru un campionat de acest nivel. Pe noi romanii ne-a dezavantajat regulamentul la sportivii 14 – 15 ani deoarece era foarte restrictiv la loviturile nivel cap deoarece aveam voie să lovim doar 2 tehnici şi acelea cu „touch contact”, adică nu full cum ne antrenăm zi de zi. Din acest motiv sportivul nostru Răzvan Artimov a fost depunctat şi a pierdut meciul cu toate că el a avut o luptă foarte bună s mult peste adversarul său.!! Octavian Mischie şi el a luptat bine, dar nu a avt finalizare şi a pierdut la decizia arbitriilor cu scorul de 3 -2.
Vlad Uncu a luptat foarte bine în toate meciurile dovedind că este un un sportiv tehnic dar şi puternic în acelaşi timp.
Albert Pănuţă cu toate că era cel mai uşor sportiv al categoriei (doar 51 kg) şi cu toate că din primul meci s-a accidentat la degetul de la o mână, el s-a impus în forţă şi tehnica contra adversarilor, iar în lupta de finală cu toate arbitrii au încercat să-l scoată pe armean campion, Albert a dovedit că are tehnică, atitudine, condiţie fizică de invidiat şi dorinţa de a câştiga dominandul pe adversarsi lovindul din toate poziţiile în toate cele 3 reprize!!
Am rămas foarte impresionat de Armenia cu toate că nu este o ţară bogată, nivelul de trăi este foarte scăzut , investițiile financiare în sport sunt foarte mari, înaintea noastră a fost campionatul european de haltere, iar după competiţia noastră urma campionatul european de box. Oamenii de rând, politicenii , poliţia respecta sportul şi sportivii, peste tot pe unde am umblat am fost ajutaţi şi apreciaţi!!
Vrea să mulţumesc părinţiilor pentru tot suportul acordat sportiviilor mai ales cel financiar de a participa la această competiţie care nu este mic , mulțumesc restaurantului Passo Doble , adiministrator domnul Bogdan Corbeanu care a sponsorizat o parte din cheltuieli sportiviilor Uncu Vlad şi Albert Pănuţă.
Doresc să-i felicit pe cei 4 sportivi pentru participare şi rezultate, nu pot să exprim tot ceea ce simt pentru ei prin cuvinte, bucurie, fericire, mândrie dar şi neputinţă ca nu pot să le ofer mai mult pentru munca zilnică pe care ei o fac. Aproape în fiecare zi ne trezim la ora 5 dimineaţa ca să facem primul antrenament, după care ei pleacă la şcoală şi seara facem al doilea antrenament, nu este uşor!” – a declarat sensei Nicolae Pănuță
Următorul eveniment în care sportivii de la Nippon Budo Sport şi cei de la Palatul Copiilor Tulcea vor participa este Turneul Naţional din Bucureşti de sâmbăta următoare, mult succes tuturor!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button