Cartierul Bendea din Babadag a fost verificat de prefectul judeţului Tulcea

Ca urmare a faptului că măsurile de izolare la domiciliu şi mai ales ieşirile nejustificate din locuinţă au dat, în ultimele zile, destule bătăi de cap forţelor de ordine din Babadag, azi, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, a verificat personal cum stau lucrurile în Cartierul Bendea din localitate. Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, „astăzi, 13.04.2020, (…) prefectul judeţul Tulcea, domnul Alexandru Cristian Iordan s-a deplasat, alături de comandantul acţiunii pe plan judeţean din cadrul CJCCI, colonelul Daniel Petrov, la şedinţa Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Babadag după care a efectuat o vizită în teren în cartierul Bendea şi la sediul Geamiei, la care a mai participat şi şefa centrului comunitar din Babadag, Doina Săcui. În cadrul şedinţei, la care au fost invitate cadre ale Poliţiei, Jandarmeriei, cadre medicale, cadre de la serviciul asistenţă socială primarul oraşului Bababdag, Georgian Caraman, a propus implementarea măsurii obligativităţii purtării măştilor şi mănuşilor de protecţie din momentul în care primăria va achiziţiona un număr suficient de astfel de materiale de protecţie. De asemenea, alături de hogea Geamiei Gazi Ali Paşa s-a convenit ca de miercuri să se livreze prânzul familiilor nevoiaşe din comunitatea xoraxaj tocmai pentru a preveni părăsirea locuinţelor de către aceştia”.

În continuarea comunicatului de presă al Prefecturii este prezentată o actualizare a datelor de interes judeţean pe care le prezentăm, ca atare, în continuare.

„Astăzi, până la data de 13.04.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 717 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 117 persoane si au intrat un numar de 18 persoane. Până la data de 13 aprilie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3277 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 202 persoane. Până la data de 13 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 254 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 196. De asemenea, până la această dată au fost testate 169 de persoane din care confirmate 16 persoane, 14 fiind internate iar 2 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 13 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 280 locuinte, din care la 244 de locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 36 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 829 persoane, dintre acestea 685 de către lucrători ai Poliţiei şi 144 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 118 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 12.04.2020, 104 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 14 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 391.000 lei, din care 366.000 lei aplicate de poliţişti si 55.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.541 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 7.034.119 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”

Back to top button