Ştirea zilei

Casă în flăcări la Lunca de la un scurtcircuit electric!

Salvatorii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați să intervină în localitatea Lunca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o gospodărie cetățenească.

1 ofițer și 12 subofițeri s-au deplasat la locul evenimentului cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 SMURD.

La momentul sosirii echipajelor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului locuinței și a unei anexe din apropiere formată din 2 camere.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ 3 ore de eforturi susținute și, din fericire, nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperișul casei și anexa în întregime, dar au fost salvate camerele imobilului.

Cauza probabilă producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

 

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, reamintim cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

•    Nu utilizaţi instalaţii și aparate electrice uzate, defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie;

• Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

•    Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

•    Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

•    Pentru remedierea defecţiunilor la instalaţii și aparate electrice și pentru verificarea periodică a instalaţiilor electrice apelaţi numai la personal autorizat;

•    Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp;

Back to top button