fbpx
Ştirea zilei

Cereri de alimentare cu gaze de la peste 1600 de gospodării din Jurilovca!

În urmă cu două luni, după ce a centralizat peste 1600 de cereri de branşase la reţeaua de gaze naturale de la tot atâtea gospodării din comuna Jurilovca, primarul Eugen Ion a depus la Transgaz cererea pentru avizul tehnic şi …surpriză!

„În acestă săptămână am făcut un nou pas important pentru concretizarea unui proiect major de investiții ce se va derula în următorii ani în Comuna Jurilovca.
Astfel, a fost obținut avizul tehnic de principiu emis de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA privind alimentarea cu gaze naturale pentru UAT Comuna Jurilovca. Proiectul de racordare la rețeaua de gaze se va realiza în toate cele trei localități ale comunei – VIȘINA, JURILOVCA și SĂLCIOARA.”, a anunţat primarul comunei Jurilovca.
Demersurile pentru aducerea gazelor naturale în comună sunt începute în urmă cu circa doi ani, însă în „linie dreaptă” s-a intrat doar de la sfârşitul anului trecut.
Prima condiţie pentru o astfel de investiţie importantă este ca la nivelul unităţii adiministrativ teritoriale să fie minim 1000 de comunatori. La Jurilovca din puţin peste 2000 de gospodării avem cereri cu acord scris dat de la peste 1600 de gospodării. De aceea am şi depus în luna ianuarie cererea pentru avizul tehnic de principiu emis de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA privind alimentarea cu gaze naturale pentru UAT Comuna Jurilovca, aviz pe care l-am primit nesperat de repede„, a mai declarat primarul Eugen Ion pentru www.infotulcea.ro.
Următorii paşi: gaze la aragaze în 2024!
Din momentul în care avizul tehnic de principiu a fost emis de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA pentru alimentarea cu gaze naturale pentru UAT Comuna Jurilovca, în cel mult trei luni de zile se poate realiza atât studiul de fezabilitate cât se poate obţine, în paralel, proiectul tehnic pentru depunerea unei cereri de finanţare.
Este un col de finanţare pe POIM deschis la acest moment iar scopul nostru este să accesăm aceşti bani europeni. Din primele estimări valoarea unui astfel de proiect se ridică la 12-13 milioane de euro iar ca durată de implemntare vorbim de trei ani” ne-a mai declarat primarul Eugen Ion.
Cu alte cuvinte, fără piedici birocratice şi cu multă determinare din partea echipei Primăriei Jurilovca (aşa cum a dat dovadă şi în alte proiecte), în 2024 peste 1600 de gospodării din Jurilovca pot avea gaze la aragaze!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE