fbpx
Tulcea

Claudiu Năsui: Sub PSD-PNL, statul rupe noi recorduri la îndatorare!

Comunicat de presă

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, acuză Guvernul PSD-PNL că îngroapă generațiile următoare în datorii doar pentru a susține sinecurile, noile agenții și noile scheme de ajutor de stat pe banii românilor.


Statul rupe noi recorduri la îndatorare. În doar 9 luni, Guvernul PSD-PNL s-a împrumutat cu încă 164,3 miliarde de lei. Adică, a depășit după doar 9 luni totalul de împrumuturi de care însuși Ministerul finanțelor zicea că are nevoie la începutul anului. Ca să ne dăm seama cât de mare e dezastrul bugetar, la începutul anului ziceau că au nevoie să se împrumute încă 160 de miliarde de lei, o sumă oricum foarte mare. Iar după doar 9 luni au depășit limita lor pe tot anul”, declară Claudiu Năsui.

Deputatul USR atrage atenția că problema României nu sunt veniturile, așa cum susține PSD pentru a justifica creșterea taxelor și impozitelor pentru români.

Veniturile statului au tot crescut: dacă în 2016 reprezentau 29,5% din PIB, în 2022 au fost de 32,2% din PIB, iar în proiecția Ministerului Finanțelor pe 2023 ajung la 34,8% din PIB.

Problema României o reprezintă cheltuielile: dacă în 2016 erau 31,9% din PIB, în 2022 au ajuns la 37,9% din PIB, iar proiecția pe 2023 indică 39% din PIB.

PSD și PNL nu vă vor spune cifrele astea pentru că le dă peste cap povestea cu «evaziunea» și cu «paradisul fiscal». Adevărul e că Guvernul Ciolacu crește taxele pentru că PSD și PNL au înființat tot felul de noi agenții și au crescut cheltuielile peste tot. De la noi scheme de afaceri pe banii românilor la creșteri de salarii și sporuri în tot aparatul bugetar. Generații întregi vor plăti pentru ca oamenii PSD și PNL să o ducă bine”, precizează Claudiu Năsui.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE