Ştirea zilei

Codul portocaliu prelungit până mâine dimineață!

Potrivit unei actualizări a avertizării meteo, transmise prin intermediul purtătorului de cuvânt al ISU Delta Tulcea, codul portocaliu anunțat de ieri pentru ziua de azi se prelungește până mâine dimineață.

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: ploi abundente

Zone afectate: Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

Notă: În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

RECOMANDĂRI

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Back to top button