fbpx
Comunicate

Colectau bani în interes personal, dar susțineau că vor să ajute persoane în scop umanitar

Trei persoane care colectau sume de bani în interes personal, susținând că activitatea lor se desfășoară în scop umanitar, au fost surprinși de jandarmi în momentul în care abordau cetățenii din municipiul Tulcea.

 Totul s-a întâmplat sâmbătă, 28 iulie, în jurul orei 14.30, când, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au observat trei persoane, doi bărbați și o femeie, în timp ce abordau trecătorii în parcarea unui local comercial din municipiul Tulcea în vederea obținerii unor sume de bani cu caracter voluntar, sub pretextul înființării unui centru pentru copii.

Persoanele, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, cu domiciliul într-o localitate din județul Ialomița,  au declarat că au ajuns în municipiul Tulcea în data de 28 iulie cu scopul de a colecta bani în interes personal, folosindu-se de un document cu titlul ,,Asociația Regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”. Aceștia au precizat faptul că asociația nu există, iar sumele colectate erau folosite în interes personal.

Asupra persoanelor a fost găsită suma de peste 1.800 lei, iar în urma verificărilor efectuate,  jandarmii au constatat că unul dintre bărbați nu este la prima abatere, pe numele acestuia figurând mai multe sancțiuni contravenționale pentru apelarea la mila publicului și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor trei persoane actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Recomandăm cetățenilor să fie foarte atenți și reținuți în a da curs solicitărilor care vin din partea unor falși reprezentanți ai unor așa-zise „asociații umanitare” și să sesizeze imediat organele competente dacă au suspiciunea unor astfel de activități ilegale.

Precizăm faptul că în acest sfârșit de săptămână, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 avertismente în valoare de 3.500 lei. Abaterile constatate în teren au fost următoarele: consum de alcool în spațiul public, alarmarea organelor de menținere a ordinii publice fără motiv întemeiat, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității și tulburarea liniștii locuitorilor.

În ceea ce privește infracțiunile constatate, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a 3 infracțiuni: lovirea sau alte violențe și înșelăciunea. De asemenea, au acordat sprijin la constatarea a 2 infracțiuni (furtul și lovirea sau alte violențe) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button