Ştirea zilei

Consiliere parentală cu „Mâini întinse” la Penitenciarul Tulcea!

Penitenciarul Tulcea anunţă că în parteneriat cu ,,Asociaţia Mâini Întinse”, Tulcea, organizează astăzi, 24 noiembrie 2021 Proiectul de activitate „Suntem Alături de voi – Fii tatăl copilului tău”. Astfel, în intervalul orar 15.00 – 16.00 un număr de 10 persoane private de libertate din regimul deschis, vor participa la o activitate susţinută în interiorul Penitenciarului Tulcea, de către preşedintele ,,Asociaţiei Mâini Întinse “ Tulcea.

Potrivit comunicatului trimis redacţiei infotulcea.ro de inspector de poliție penitenciară Mariana Rusu, „în cadrul activităţii accentul este plasat pe dezvoltarea abilităţilor parentale, furnizarea de suport şi facilitarea înţelegerii de către părinţi a nevoilor şi abilităţilor copiilor, pe durata diferitelor stadii ale dezvoltării ontogenetice. De asemenea, activitatea va avea în vedere oferirea unor informații privitoare la nevoile de bază ale copiilor, la modalităţile prin care pot influenţa în mod pozitiv comportamentul acestora, şi modalităţi de comunicare cu propriul copil.”

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Tulcea, acest proiect are ca scop dezvoltarea abilităţilor necesare îmbunătăţirii relaţiei dintre părintele aflat în detenţie şi copilul său. Participarea persoanelor private de libertate la un astfel de proiect, oferă acestora oportunitatea de a-şi dezvolta capacităţile de comunicare, de rezolvare de probleme în relaţia cu proprii copii, de asumare în mod adecvat a rolului de părinte.

Beneficiarii acestei activităţi sunt persoanele private de libertate care, în urma evaluării psihosociale, au fost identificate ca având dificultăţi de relaţionare cu proprii copii şi manifestă dorinţa de îmbunătăţire/dezvoltare a abilităţilor parentale. Acest gen de activități sunt parte din strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin implicarea acestora în acțiuni ce dezvoltă menţinerea şi restabilirea relaţiilor cu mediul de suport, potrivit calendarului de activități planificate a fi desfășurate cu membrii ai comunităţii.” se mai arată în comunicat.

Aşteptăm un comunicat de presă post-eveniment şi al celor de la Asociaţia Mâini Întinse în care să facă public rezultatul acestei acţiuni, din punctul lor de vedere, deşi cu siguranţă cel mai interesant „comunicat” pentru publicul larg, dacă tot se iese în presă, era al celor 10 deţinuţi şi ce au înţeles ei din această consiliere…

Back to top button