Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: „Deputaţii au adoptat Legea măcelului păsărilor migratoare”

Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic (legea măcelului păsărilor migratoare) a fost adoptată la Camera Deputaților 😪
În primăvară, în urma intervențiilor din Comisiile de specialitate din Senat, legea vânătorii (mai bine spus, legea Măcelului Păsărilor Migratoare) a primit Raport Negativ! Prin diverse tertipuri procedurale se pare că a fost lăsată să treacă tacit de Senat, fără vot în plen.
Iar la Camera Deputaților, profitând de atenția opiniei publice către criza și tragediile din sănătate, criza energetică și cea politică, cei care aveau un interes în „măcelul păsărilor” au dat Liber la Măcel.
Ciocârliile și alte păsări migratoare vor putea fi împușcate fără niciun control real!
Din păcate, asta a decis noua majoritate parlamentară.
Singurii care au votat ferm împotriva masacrului păsărilor au fost deputații USR.
Practic, prin modificarea legii, s-a renunțat la cotele care ar fi trebuit să fie decise anual, pe baza unor studii științifice, și s-a dat liber la un număr maxim de exemplare care poate fi împușcat/vânător/zi. Practic, acest lucru este imposibil de verificat și va duce la consecințe halucinante. Mai exact la masacru în cel mai strict sens al cuvântului.
Ultima șansă pentru a stopa acest măcel ar fi intervenția președintelui, care poate solicita reîntoarcerea legii în Parlament.
Costel Vicol,
senator USR Tulcea
Back to top button