Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: „Felicitări Anca pentru efortul depus în această perioadă dificilă!”

Astăzi, 23 noiembrie 2021, a fost votată revocarea din funcția de președinte a Senatului, dna Anca Dana Dragu!
A avut întreaga susținere a grupului USR, însă a fost prea puțin!
Felicitări Anca pentru efortul depus în această perioadă dificilă și te asigurăm de susținerea noastră și în viitor, pentru a duce la îndeplinire aspirațiile și ideologia USR!
Din păcate, se pare că la noi în țară, încălcarea prevederilor constituţionale a devenit o stare de normalitate – în viziunea noii coaliții!
Sub pretextul faptului că s-a schimbat majoritatea parlamentară, PNL, PSD și UDMR au cerut revocarea din funcție a președintei Senatului, Anca Dragu, membră USR.
Funcția ar urma să fie preluată de premierul interimar Florin Cîțu, șeful PNL (care nu trebuie să rămână pe dinafară).
Nimeni nu este de neînlocuit, însă schimbările ar trebui făcute cu respectarea Constituţiei, asta dacă România mai este stat de drept, democratic și social în care dreptatea și pluralismul politic reprezintă cu adevărat valori supreme.
USR nu va sta cu mâinile încrucișate, motiv pentru care va contesta acest lucru la Curtea Constituțională.
Ca o ironie a sorții, pe fondul actual al încălcării flagrante a statului de drept (marca Florin Cîțu), peste doar câteva zile, cu ocazia Zilei Naționale a României, vor fi depuse coroane de flori și se vor ține momente de reculegere pentru eroii neamului și pentru victimele virusului SARS-Cov-2. Oare pentru ce s-au jertfit înaintașii noștri??? De ce ne mor cu sutele zilnic: prietenii, rudele care nu au nicio șansă în fața bâlbelor și incompetenței? Mai suntem noi vrednici de jertfele lor?
De ce am senzația că după 32 de ani, tradițiile democratice ale poporului și idealurile Revoluției din decembrie ’89 sunt grav afectate?
Nu credeți dragi colegi parlamentari și dragi români că avem datoria de onoare să ducem la îndeplinire idealurile eroilor pe care urmează să-i omagiem zilele viitoare?
Costel Vicol,
senator USR Tulcea
Back to top button