Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: „La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a fost și va rămâne unul dintre cele mai importante și mai înălțătoare momente din istoria României – ziua întregirii neamului românesc, când, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, un eveniment care, în pofida trecerii timpului, este și va fi mereu viu în sufletele românilor.
Sunt mândru să fiu român și sunt fericit că m-am născut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici și curajoși care nu au plecat capul în fața niciunei orânduiri străine.
Drapelul tricolor pe care îl purtăm astăzi la piept, este un semn de normalitate și de recunoștinţă. Să nu uităm că pentru acest privilegiu înaintașii noștri au udat cu sângele lor, pământul pe care noi pășim astăzi!
România înseamnă „acasă” pentru toţi cei care simt, iubesc şi trăiesc româneşte.
Cred că astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să fim cu gândul la lucrurile care contează în viaţa noastră, la lucrurile care ne unesc şi nu la cele care ne dezbină.
Să păstrăm în sufletele noastre dorința, speranța și spiritul înaintașilor noștri, să rămânem uniți în suflet și-n simțiri și să continuăm să alegem un singur drum care stă la baza împlinirii noastre – unitatea.
La mulți ani, România!
La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!
La mulți ani, Tulcea!
Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră și pe noi toți!
Costel Vicol, 
senator USR Tulcea
Back to top button