fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: ”Majorarea cu 50% a indemnizațiilor acordate medicilor care efectuează gărzi a fost respinsă de Coaliție”

Ieri, în ședința Comisiei pentru sănătate de la Senat,  amendamentul prin care senatorul USR Tulcea Costel Vicol a propus majorarea cu 50% a indemnizațiilor acordate medicilor care efectuează gărzi a fost respins.

Având în vedere că sporurile prevăzute de Legea nr. 153/2017 se aplică și în prezent, la nivelul de bază stabilit încă din anul 2018, această creștere ar putea avea un impact pozitiv asupra sistemului de sănătate din România, încurajând motivarea și dedicarea medicilor, atrăgând mai mulți tineri în medicină și contribuind la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale furnizate. Coaliția a respins din start fără discuții acest amendament, pe motiv că nu sunt bani la buget, că doar știm cu toții că România trece printr-o perioadă dificilă. Însă, PSD a declarat că începând cu ianuarie 2024 vor avea toată deschiderea pentru a relua discuția. Sperăm că se vor ține de cuvânt” – a transmis senatorul Costel Vicol.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE