Covid 19: Crește numărul izolaților la domiciliu!

Astăzi, 08.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.
Până la data de 08.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 552 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in creștere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 25 persoane si au intrat un număr de 191 persoane. Până la data de 08 mai 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4371 de persoane.
De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 86 persoane. Până la data de 08 mai 2020 au ieşit din perioada de carantină 554 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 302.
De asemenea, până la această dată au fost testate 1.684 de persoane, 40 persoane fiind testate ieri 07.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 78 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 42 de persoane sunt încă internate din care 30 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 35 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.
În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 08 mai 2020 s-au efectuat controale la 113 locuinte, din care la 92 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 21 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 471 persoane, dintre acestea 385 de către lucrători ai Poliţiei şi 86 de către lucrători ai Jandarmeriei.
În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.
În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 13 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 07.05.2020, 13 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 0 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 22.000 lei, din care 22.000 lei aplicate de poliţişti si 0 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.
Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.913 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.734.839 lei.
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.
Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență!
Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button