Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: Salariul mediu a scăzut, pensiile nu mai cresc, în schimb, cresc pensiile speciale!

Odată cu revenirea la guvernare a PSD și PNL, lucrurile s-au schimbat semnificativ în țara noastră. Cum nu s-au schimbat? Poate contesta cineva faptul că în prezent, fiecare familie trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare doar pentru a-si asigura hrana zilnică? Nu mai vorbesc de facturile la utilități!
Inflația a crescut din nou, a ajuns la 15,3% (INS). Toate s-au scumpit: gazele cu 70%, cartofii cu 54%, curentul cu 36%, pâinea cu 25%. Salariul mediu a scăzut, pensiile nu mai cresc!
În schimb, cresc pensiile speciale! Anul acesta, PSD și PNL a crescut pensiile speciale de 160 de ori mai mult decât pensia medie a părinților și a bunicilor noștri.
De fapt, a crescut si pensia medie a românilor obișnuiți. Cu cât? În primele 6 luni din 2022 a fost mărită cu 3 lei, conform Casei Naționale de Pensii Publice.
În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeași perioadă cu suma de 481 de lei.
Pensiile speciale le-au menținut, indiferent cât am încercat noi să le anulăm
Reiau aici o mai veche propunere a USR-ului, una cât se poate de simplă: creșterea veniturilor, mai ales a celor mici, prin neimpozitarea salariului minim! Dar se pare că nu interesează pe nimeni… românii s-au obișnuit cu greul și cu promisiuni doar pe hârtie.
Costel Vicol, senator USR Tulcea
Back to top button