fbpx
Tulcea

Cristina Prună de la USR întreabă: Cine va plăti taxa de “solidaritate”?


Cristina Prună: ”Știți că Marcel Ciolacu vrea taxe noi pe companiile românești. Ne spune că taxa de 1% pentru companiile cu cifră de afaceri peste 100 de milioane de euro va fi aplicată «multinaționalelor». De fapt, taxa aceea tot la români va ajunge. Sunt peste 40 de companii românești, unele făcute de antreprenori români care se încadrează la plata taxei, din 354 în total.

Și chiar dacă ar fi doar pe multinaționale, tot ar fi o prostie pentru că acele companii au angajați români, cumpără de la IMM-urile românești bunuri și servicii. Și până la urmă tot noi vom plăti acea taxă în prețurile bunurilor și serviciilor pe care le cumpărăm. E logică economică elementară.

Altă dramă este că, în loc să ne dorim ca firmele românești să pătrundă pe piețele străine, statul vrea să le jupoaie de bani. Nu ar fi mai bine să avem și noi companii puternice care să facă afaceri în alte țări europene?

În plus, sunt zeci de firme românești din sectorul energetic de la care s-ar lua acești bani. În listă se află și Complexul Energetic Oltenia. În loc să vrem să creăm pentru acei oameni condiții de muncă mai bune, vine guvernul să le pună o nouă taxă. E de-a dreptul criminal!

Dar știți ce este și mai revoltător? Că statul a încasat deja suplimentar, din scumpirile cu care se confruntă românii, zeci de miliarde de lei prin TVA, suprataxări și nu numai.

În același timp, guvernul împrumută bani ca la balamuc. Costul cu dobânzile a urcat până la cer. Iar noi vom plăti datoriile pe generații.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button