Culmea tupeului: După ce a primit amendă de 10.000 de lei a vrut şi dosar penal!

Un bărbat care se afla într-un centru de carantină instituţionalizată, a încercat să fugă, însă a fost prins la scurt timp de oamenii legii care i-au întocmit dosar penal. În aceeaşi zi, individul a mai primit o amendă pentru că a părăsit locuinţa în care se afla în autoizolare şi a fost amendat cu 10.000 de lei (vezi aici).

Comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea
„În data de 12 aprilie, în jurul orei 09:50, jandarmii tulceni, în urma verificării persoanelor aflate în izolare la domiciliu, au sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 lei un bărbat care nu a fost găsit la domiciliu, acesta declarând ulterior faptul că a mers la frizer.
De asemenea, ca măsură de sancțiune complementară, bărbatul a fost introdus într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile cu suportarea cheltuielilor din partea acestuia.
În aceeaşi zi, în jurul orei 16:24, bărbatul a fost surprins în timp ce ieşea din cameră pe acoperişul clădirii în care funcționează centrul de carantină.
S-a luat decizia ca persoana în cauză să fie transferată în alt centru de carantină, astfel că în jurul orei 19:50, un echipaj al Poliţiei Rutiere s-a prezentat în vederea însoţirii unui echipaj I.S.U., care urma să execute transferul persoanei în cauză.
În timp ce erau desfășurate procedurile necesare pentru transfer, bărbatul a fost observat în timp ce sărea gardul centrului de carantină.
Agenţii de poliţie au plecat imediat în urmărirea sa, bărbatul fiind imobilizat după aproximativ 150 de metri.
Bărbatul a fost transferat într-un alt centru de carantină, însoţit de un echipaj al poliţiei rutiere şi de echipa de intervenţie a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea.
Jandarmii i-au întocmit persoanei în cauză actele de sesizare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.”, transmite Anca Şerban, purtător de cuvânt al IJJ Tulcea.

Back to top button