fbpx
Ştirea zilei

(Video) S-a spart digul de la Mahmudia Carasuhat!

În această dimineață, la Mahmudia, Dunărea a câștigat lupta cu digul de apărere al incintei Carasuhat de la Mahmudia, nu demult renaturată pe fonduri europene de o firmă din Galați.

Instituțiile statului au fost alertate, dar probabil nu au de făcut nicio comunicare oficială.

Mai jos un video cu situația de la Mahmudia și comunicatul Instituției Prefectului Județul Tulcea.

,,Astăzi s-a întrunit în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a analiza situația produsă la digul de pământ din cadrul proiectului „Reconstrucţia ecologică a terenurilor aparținând domeniului public al Consiliului Local Mahmudia în cadrul incintei agricole Carasuhat din Delta Dunării” al localităţii Mahmudia, judeţul Tulcea,

În urma aspectelor prezentate de către primarul comunei Mahmudia, Şerpescu Ion, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, s-au dispus în regim de urgență măsuri operaționale în vederea asigurării unui management adecvat al situației de urgență.

La momentul acesta prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, în calitate de comandant al acțiunii este în teren, alături de comandantul intervenției, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea și de Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene hidrometeorologice periculoase.

În teren au fost dispuse forțe și mijloace specializate aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea, Direcției Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Mahmudia.

Vom reveni cu detalii în funcție de evoluția în dinamică a situației.” – a transmis Instituția Prefectului județul Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button