fbpx
Ştirea zilei

De ieri seară avem două bac-uri la Vama Isaccea!

De aseară, de la ora 19.00, bac-ul Oltișorul 3 a fost transferat de la I.C. Brătianu – Galați la trecerea bac Isaccea – Orlovca unde va asigura traversarea Dunării pentru vehicule și persoane la un interval de 90 de minute împreună cu bac-ul Noviodunum.

Decizia a fost luată de către conducerea Navrom Bac Galați, după ce primul ministru Nicolae Ciucă a ,,reconfgurat misiunea” din ordinul dat cu numai două zile în urmă de ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

,,Din ordinul ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, structurile militare cu competențe în domeniu au demarat, în regim de urgență, procedurile pentru implementarea dispozițiilor prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, referitoare la instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.” se arăta într-un comunicat de presă al MApN de la mijlocul săptămânii.

Numai că ,,operațiunea specială” a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila și-a dovedit limitele când s-au făcut primele verificări în ,,câmpul de luptă” așa că marinarii militari au fost relocați la I.C. Brătianu – Galați cu a loc bac militar pentru a asigura trecerea vehiculelor și persoanelor așa cum o făceau zi de zi bacurile Oltișorul 2 și Oltișorul 3, primul fiind el relocat la Isaccea -Orlovka.

Un nou comunicat al MApN

n urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare și fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naționale. Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea. Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu astăzi, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. Programul de funcționare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 și 20.00, la interval de 60 de minute între curse.” se arată în comunicatul emis aseară de MApN.

Și Navrom Bac a dat un comunicat

Începând cu data de 11.06.2022,  programul de trecere cu bacul în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea este din 90 în 90 minute cu plecări simultane din Isaccea și Orlovka, respectiv la orele 6.00, 7.30, 9.00, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00, 16.30, 18.00, 19.30, 21.00, 22.30, 24.00, 01.30, 03.00, 04.30.”

Din motive lesne de înțeles,  nava Amatei nu putea lucra în PTF Isaccea! În acest caz, s-a stabilit ca nava Oltisoru 3 să lucreze la Isaccea, în timp ce nava Armatei lucrează la Galați, conform programului nostru, din 30 în 30 de minute dar, facem mențiunea că aceasta lucrează doar în intervalul orar 06:00-20:00! În restul programului, noi funcționăm ca și până acum, non-stop, din 30 in 30 de minute!

Așadar,  de aseară ,,teatrul de luptă” în care acționează militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila este trecerea bac I.C. Brătianu – Galați, in timp ce bacurile civile ale Navrom Bac sunt fix la granița cu Ucraina, ba chiar prin rotație pe malul ucrainean al Dunării, adică pe un teritoriu aflat în stare de război. Că așa-i la război…

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button