fbpx
Turism

Delta Dunării luată cu asalt de turişti în săptămâna Rusaliilor!

Ca în fiecare an, zilele libere de Rusalii sunt şi ele un bun prilej pentru hotelierii din Delta Dunării să îşi ocupe capacităţile de cazare cu turişti, din păcate majoritatea români. Din păcate pentru că de ani buni, în ciuda frunzei unei foste ministrese,România nu se poate spune că este o destinaţie atractivă pentru turiştii din afara Europei, acei turişti care iau cu asalt cu zecile sau chiar sutele de milioane destinaţii consacrate din bătrânul continent. Prin urmare, aşa cum o arată şi statisticile, românii sunt cei mai mulţi turişti din … România, iar Delta Dunării, aşa cum ne place doar nouă, celor de aici, să spunem că e şi anume „Perla Turismului Românesc”, e o destinaţie în care ajung cei mai mulţi turişti … români.

După doi ani în care destinaţiile „de shopping-mall” sau „de concerte” au lipsit din ofertele agenţiilor cauza pandemiei Covid 19 iar Delta Dunării foarte smart transformată în „destinaţie anti-Covid” a avut numai de câştigat, iartă că sezonul turistic 2022 nu se mai arată la fel de generos ca precedentele două. Dar cu toate acestea…

Daniel Iluşcă – Turişti sunt şi azi, dar la sfârşit de săptămână va fi plin peste tot!

În turism, patul de cazare e cea mai perisabilă marfă: termen de valabilitate doar 24 de ore. Ce nu ai vândut azi, mâine nu mai poţi vinde! Potrivit preşedintelui Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării, Daniel Iluşcă, gradul de ocupare al capacităţilor de cazare din deltă este undeva între 50 si 70 la sută azi. Şi se va păstra constant la aceste procente până vineri când se va apropia de 100%!

Nu am vorbit cu toţi hotelierii din Delta Dunării, dar din discuţiile cu membrii asociaţiei cu care am stat de vorbă în weekend despre săptămâna aceasta a Rusaliilor, pot spune că situaţia este una bună, în parametri anilor trecuţi. Nu avem atât de multe capacităţi de cazare şi de aceea să ajungi la 50% sau să depăşeşti acest procent nu e greu pentru orice tip de cazare din Delta Dunării. Un mare avantaj îl au, desigur, unităţile de cazare de lux acolo unde turiştii nu sunt condiţionaţi de zilele libere sau voucherele de vacanţă. Vouchere de vacanţă care, iată, imediat cum au apărut pe piaţa turismului românesc se poate spune că au revigorat deja acest sector vital al economiei româneşti.” a declarat Daniel Iluşcă, preşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării.

Chiar dacă mai sunt disponibile locuri de cazare pentru perioada 10-13 iunie 2022, acestea, potrivit aceluiaşi Daniel Iluşcă, ar putea fi ocupate în totalitate de la mijlocul acestei săptămâni.

Eu nu cred că vom mai avea de Rusalii locuri libere în Delta Dunării. Nu cred! Ce va fi după Rusalii, nu ştiu, vom vedea, dar în aceste trei zile libere greu se va mai găsi un pat liber în Delta Dunării, fie că vorbim de Crişan sau Sulina, Sf. Ghorghe sau Murighiol, poate chiar Sarichioi şi Jurilovca” a mai declarat Daniel Iluşcă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE