fbpx
Tulcea

Deputatul George Șișcu anunță că centura orașului Măcin ar putea fi construită de CNAIR!

Potrivit unui anunț făcut public în această dimineață, deputatul PNL George Șișcu a  avut  în cursul zilei de ieri o întâlnire importantă la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, alături de Primarul orașului Măcin, Gheorghe VĂCARU, cu Directorul General al CNAIR, Cristian PISTOL, precum și cu Secretarul de Stat Ionel SCRIOȘTEANU. Tema principală a întâlnirii a constituit-o nevoia urgentă ca Măcinul să beneficieze de o variantă ocolitoare. 

,,Astăzi camioanele încărcate trec prin centrul orașului, printre blocurile în care locuiesc măcinenii. Este suficient să vă imaginați că, prin fața curții dumneavoastră ar fi trecut toate camioanele încărcate cu materialele necesare construcției noului Pod de peste Dunăre. Măcinul trăiește în infern din cauza acestor transporturi care nu doar că gâtuie traficul local, dar pun în pericol clădirile supuse la vibrații și sfărâmă drumurile existente în localitate” a transmis deputatul George Șișcu, reprezentant al Comisiei Transporturi din Camera deputaților.

Remember!

În anul 2019, după o ședință  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-a hotărât că este nevoie stringentă de această variantă ocolitoare în perspectiva demarării lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre, Guvernul României a alocat circa 7 milioane de euro, bani necesari studiilor pentru această variantă ocolitoare si au fost realizați toți pașii necesari până la demararea investiției.

,,Doar că această variantă ocolitoare a Orașului Măcin nu poate fi realizată de autoritățile locale, ci de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, care trebuie să preia obiectivul de la Primăria Măcin, cu toată documentația deja achitată și realizată. Am încredere că în urma întâlnirii de la Ministerul Transporturilor vom face pași concreți în această direcție și vom obține un orizont apropiat privind demararea licitației de execuție.” a mai declarat George Șișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button