fbpx
Tulcea

Deputatul PNL Tulcea, George Șișcu, a reprezentat România în Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre

Deputatul tulcean George Șișcu a reprezentat România, alături de alți parlamentari, la cea de-a 61-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), eveniment care a avut loc la Ankara, în Turcia. Acest organism regional interparlamentar reunește reprezentanți din parlamentele țărilor membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) și are drept scop consolidarea cooperării parlamentare și promovarea dezvoltării economică în regiunea Mării Negre.
În mod firesc, și această Adunare Generală APCEMN are loc pe fondul tensiunilor de la Marea Neagră, aici unde avem un război declanșat în Ucraina de Federația Rusă, ambele țări fiind membre. Celelalte țări reprezentate în OCEMN și APCEMN sunt Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Serbia, Turcia și Ucraina. Este o situație unică, dificil de gestionat într-un cadru care nu a fost conceput pentru condițiile în care un stat suveran este invadat de un altul, ci în spiritul cooperării economice, al păcii, consolidării valorilor democratice și sporirii stabilității în regiune.
Dincolo de o serie de sesiuni obișnuite de alegeri ale forurilor de conducere, au fost organizate o serie de dezbateri generale sau pe marginea unor rapoarte precum „Rolul diplomației parlamentare în dinamica schimbărilor globale: Dezvoltare, Pace, Stabilitate“, „Rolul parlamentelor în sporirea securității energetice al statelor membre OCEMN“, „Tehnologiile spațiale în cadrul statelor OCEMN – politici naționale și noutăți“, Rolul parlamentelor în sporirea securității economice“, „Rolul Mass Media în dezvoltarea socio-economică a statelor membre OCEMN“.
Astăzi regiunea Mării Negre este un punct fierbinte de pe glob, iar România este în centrul politicilor regionale și internaționale, un aliat important al Vestului și un factor de stabilitate. Avem pe umerii noștri o misiune extrem de importantă, iar contribuția noastră este pe deplin apreciată. Nu este ușor, însă niciodată în istoria noastră recentă nu am avut garanții de securitate mai importante decât acum, când suntem membri ai UE și NATO. Rolul nostru în cadrul APCEMN este esențial, atât din punctul de vedere al expertizei, cât și al influenței pe scena diplomației mondiale.” a transmis de la Ankara George Șișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button