fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor a deschis Olimpiada şcolară de Limba rusă maternă de la Tulcea

Tulcea este în aceste zile, după mulţi ani, gazda etapei naționale a Olimpiadei școlare de Limba rusă maternă iar 35 de elevi din clasele VII-XII din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Iași, Suceava și din București, vor susţine mâine examenul la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tulcea!
La sala de festivităţi a Palatului Copiilor din Tulcea, în prezenţa unor oficiali de la Ministerul Educaţiei şi a unor cadre didactice membre ale comisiei de evaluare, deputatului Silviu Feodor, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, i-a revenit onoarea de a deschide oficial această olimpiadă.
Comisia Centrală a Olimpiadei, organizată de către Ministerul Educației  cu sprijinul și implicarea Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România îl are ca președinte pe prof. univ. dr. Leonte Ivanov de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași iar ca președinte executiv pe inspector-expert Livia Neculai de la Ministerul Educației.
Opt elevi de la Liceul Teoretic Grigore Moisil Tulcea, cinci elevi de la Şcoala generală din Sarichioi şi trei elevi de le Liceul Ion Creangă Tukcea vor reprezenta judeţul nostru la această fază naţională a olimpiadei, ceilalti douăzeci de elevi fiind de la şcoli din judeţele Constanța, Brăila, Iași, Suceava precum și din Municipiul București.
Festivitatea de premiere va avea loc duminică după ce se vor afişa rezultatele finale şi după ce se vor soluţiona eventuale contestaţii.
Tuturor participanţilor la această olimpiadă, conducerea Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România prin deputatul Silviu Feodor le va oferi duminică premii la sediul filialei din Tulcea, de pe strada Victoriei, iar după amiază o excursie de câteva ore în Delta Dunării alături de un grup de refugiaţi ucraineni din Sarichioi.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button