fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor a participat la lansarea albumului „Un an fără IVAN. In memoriam: Omul și Campionul”

Azi, de la ora 15.00, în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus” de la Romexpo, Pavilion B2, în Spațiul de evenimente Mircea Nedelciu, a avut loc lansarea albumului „Un an fără IVAN. In memoriam: Omul și Campionul”. Printre invitații speciali ai autoarei Anca Libidov s-a numărat și deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.
Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Asociația „Comunitatea Rușilor Lipoveni din România”, în colaborare cu Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” și Editura Eikon, cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale din Parlamentul României, propune publicului albumul cu valoare documentară: „Un an fără IVAN. In memoriam: Omul și Campionul”, autor Anca Libidov.
Volumul in memoriam Ivan Patzaichin reprezintă omagiul pe care îl aduce Comunitatea Rușilor Lipoveni din România marelui campion, canoistul de aur și etnicul nostru din Delta Dunării, la un an de la marea trecere din acea zi de septembrie 2021.
Ivan a fost Omul iubit de toți, modest în toată măreția lui, un profesionist care a considerat munca, perseverența și seriozitatea elemente hotărâtoare în urcușul spre cele mai înalte trepte ale podiumurilor olimpice.
Cartea îi așteaptă pe toți doritorii să îl (re)descopere pe tot traseul vieții lui, pornind dinspre Mila 23, trecând victorios liniile de sosire ale competițiilor internaționale, apoi investind în activități de responsabilizare a tot ceea ce are legătură cu Delta, tinerii, apa și oamenii ei.
Apariția acestui album cu valoare documentară a fost posibilă prin finanțarea CRLR, în coeditate cu Editura Eikon, cu sprijin și implicare din partea Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23.
Toate emoțiile și trăirile acestei cărți au fost așezate cu măiestrie de către colega noastră Anca Libidov.
Parcurgerea acestei cărți-album va fi un prilej de a ne deschide mai mult inima și sufletul de a prețui valorile care au adus Glorie acestei minunate țări, România.
Ne dorim ca această carte să fie în cât mai multe biblioteci, fie ele școlare sau personale, și îi asigur pe cititori, pe cei cere l-au cunoscut, l-au iubit și continuă să îl iubescă pe marele OM și Campion Ivan Patzaichin că vor avea o trăire sufltesca aparte.”  declarat deputatul Silviu Feodor, în exclusivitate pentru infotulcea.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE