fbpx
Tulcea

Deputatul Silviu Feodor invitat la deschiderea anului școlar la Năvodari și Constanța

La sediul CRL- Năvodari a avut loc  zilele trecute deschiderea anului școlar pentru elevii care studiază limba rusă maternă în școlile din Constanța și Năvodari. La acest eveniment important pentru comunitatea locală a fost invitat și a dat curs invitației și deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.
În discursul meu am subliniat importanța limbii ruse materne în formarea personalității elevilor în învățământul primar, gimnazial și liceal și de asemenea, am subliniat importanța păstrării valorilor spirituale și morale în contextul familiei.” a declarat deputatul Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România.
În încheiere depuatatul Silviu Feodor și-a exprimat recunoștința și entuziasmul față de profesorul debutant, domnișoara Nadia Militei, care în acest an școlar va „milita” pentru conștientizarea rolului și a importanței studiului limbii ruse materne și va îndruma elevii spre descoperirea identității etnice și culturale în spațiul eterogen dobrogean.
Întâlnirea restrânsă s-a încheiat într-o atmosferă caldă și prietenească, cei prezenți fiind invitați să se bucure de gustările pregătite de CRL-Năvodari.
Țin să mulțumesc celor prezenți pentru că și-au făcut timp să onoreze această invitație. Mulțumesc cu recunoștință Bunului Dumnezeu că mi-a luminat calea și m-a călăuzit spre acesta vocație. Mulțumiri infinite părinților mei și celor dragi. Sunt fericită că am prilejul de a duce mai departe această importantă misiune, aceea de a onora limba maternă și de a depăși barierele lingvistice existente în contextul actual. De asemenea, țin să mulțumesc profesorilor mei, fără îndrumarea cărora nu aș fi reușit să ajung în prezent aici: doamnei profesor Bădescu Paraschiva, doamnei profesor Alistarh Tamara, domnilor profesori din cadrul Departamentului de Filologie rusă și limbi slave al Facultății de limbi și Literaturi Străine, Universitatea București. Mulțumesc cu recunoștință! Elevilor mei le urez bun venit și mult succes în noul an școlar și cât mai multe orizonturi de cucerit!„- a transmis tânăra profesoară.
Reamintim pe această cale tuturor celor interesați faptul că limbă rusă maternă se studiază în ciclul primar, gimnazial și liceal conform programei școlare.
Înscrierile se fac prin solicitarea unei cereri care trebuie depusă ulterior la instituția de învățământ de care aparține elevul, cu mențiunea că se dorește studiul limbii ruse materne la una din școlile și liceele menționate mai jos: Școala Gimnazială „B.P. Hasdeu” -Constanța, Școala Gimnazială „I. Jalea” – Constanța, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” -Năvodari. Cererile le găsiți contactând-o direct pe domnișoara profesoară Nadia Militei.
Mult succes în noul an școlar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button