fbpx
Ştirea zilei

Elevii Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea premiați la concursuri extrașcolare

În ciuda situației actuale guvernate de pandemie, dincolo de procesul de învățare, elevii Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea își dovedesc aptitudinile, talentul și creativitatea prin implicarea în diferite activități extrașcolare și de voluntariat.
Astfel, în luna octombrie, în cadrul concursului „Tulcea-Suzhou, drumul prieteniei“, inițiat de Consiliul Județean Tulcea și de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, locul I la secțiunea Eseu a fost obținut de un echipaj al Liceului ”Grigore Moisil”, constituit din elevi ai clasei a XI-a B: Oana Plaxiencu, Amalia Meregiu, Andrada Paraschiv, Alexia Roșu și Theodor Grigoraș, coordonați de prof. Agache Oana-Gabriela, un alt echipaj format din elevii Ene Evelina, Spânu Alexandra, Dobromirescu Mihaela, Bahaciu Irina de la clasa a XI-a A și Negrea Gabriela, de la clasa a XI-a B, obținând locul al IV-lea, coordonați de prof. Neacșu Irina.
De asemenea, în luna noiembrie, la concursul organizat de CJT pentru a marca Ziua Dobrogei, ”Dobrogea, pământ românesc”, Maia-Teodora Mititelu de la clasa a IX-a E a obținut premiul al II-lea, iar Sebastian Marian Leonte, clasa a X-a A, mențiune, fiind coordonați de prof. Buzoianu Cristina.
Disciplinele realiste, chimia, au participat la ediția a VIII-a a concursului ,,Academician Cristofor Simionescu” online, unde elevii Luca Daniel Popescu a obținut premiul I, iar Mihai Gabriel Paraipan a obținut mențiune, ambii elevi fiind sub îndrumarea doamnei profesoare Cara Mihaela Lucia.
O bucurie ne-au adus și elevii care au participat la Olimpiada Internațională de Limba Rusă de la Sankt Petersburg, online. Competiția a demonstrat nivelul de pregătire al elevilor moisiliști care au fost răsplătiți cu premiul I- Ulian Livia și cu premiul al II-lea – Agafon Raluca și Petro- Caterini Emilia, toate fiind elevele doamnei profesoare Tamara Alistarh.
Este știut faptul că activitățile extrașcolare ca element prioritar în politicile educaționale contribuie la dezvoltarea personalității elevilor, a gândirii critice precum și la integrarea socială, educarea morală și estetică, extinzându-le, totodată, orizontul cultural-artistic.
Iată, așadar, că pandemia nu constituie un obstacol pentru elevii Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” care continuă să se pregătească inclusiv pentru concursurile extrașcolare la standarde înalte!

Back to top button