Ştirea zilei

Executivul Consiliului Judeţean în echipă completă!

- vicepreşedintele Mihai Huleni şi administratorul public Dumitru Mergeani şi-au intrat în atribuţii

De ieri, 29 iunie 2021, fără nicio legătură cu sărbătoarea sfinţilor Petru şi Pavel, Consiliul Judeţean Tulcea se poate spune că este în executiv complet după ce unul dintre vicepreşedinţii aleşi vinerea trecută, Mihai Huleni, a primit hotărârea de numire semnată de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, însoţită de avizul de legalitate al secretarului Judeţului Tulcea, Cristi Mihai.

Este pentru a doua oară când Mihai Huleni ocupă biroul de la etajul unu al Consiliului Judeţean Tulcea după ce a mai fost ales în această funcţie, dar pentru a evita o dispută juridică între Consiliul Judeţean Tulcea şi Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea a preferat să îşi prezinte demisia.  De această dată, cu avizul de legalitate dat de secretarul judeţului este greu de crezut că Instituţia Prefectului va mai ataca hotărârea prin care a fost ales, precedenta hotărâre, trebuie amintit acest lucru, neavând acest aviz de legalitate!

 

Mai mult, tot de ieri, unul dintre consilierii judeţeni tulceni, Dumitru Mergeani, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea în trecutul mandat, 2016-2020, a fost numit în funcţia de administrator public al Judeţului Tulcea, după circa patru luni în care acest post a fost vacant ca urmare a decesului fostului administrator public, Vasile Strat.

 

Cu formula Horia Teodorescu – preşedinte, Victor Tarhon şi Mihai Huleni – vicepreşedinţi, Dumitru Mergeani – administrator public al judeţului se poate spune că de acum executivul Consiliului Judeţean Tulcea este în formulă completă şi cumva reprezentat, la vârf, de peste 90% din electorat (lipseşte din executiv un reprezentant al Pro România pentru ca judeţul Tulcea să fie reprezentat efectiv de toate forţele politice alese în septembrie 2020)!

Prin urmare, pentru judeţul Tulcea lucrurile nu pot merge decât în direcţia bună şi suntem convinşi că asta îşi doresc şi toţi cei patru mai sus menţionaţi. Cel puţin până în anul electoral 2024 sau măcar până în anul preelectoral 2023…

 

Back to top button