fbpx
Cultură Culte

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” a avut astăzi primii vizitatori

Astăzi, la Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea a avut loc vernisajul expoziţiei „Jandarmeria Română 1850 – 2020”.

Suntem onorați că expoziția care aduce în atenție istoria Jandarmeriei Române a ajuns și în orașul  nostru. Cu această ocazie, oamenii au posibilitatea să cunoască mai bine piesele de patrimoniu reprezentative pentru istoria de peste 170 de ani a acestei arme.

Ne bucurăm că am putut să  contribuim și noi cu obiecte ce reprezintă istoria  Jandarmeriei Tulcea, astfel că cei care vor pași pragul Muzeului de Istorie și Arheologie vor putea să admire evoluția Jandarmeriei,  istoria unei instituții, dar și istoria unor oameni care s-au aflat in slujba țării.

Această expoziție este un rezultat al unei munci de echipă și suntem încântați să dăruim publicului tulcean ocazia de a admira uniforme militare care erau purtate acum mai bine de un secol.

Am fost onorați de prezenţa unor reprezentanţi ai instituțiilor oraşului nostru şi  de asemenea au fost prezenţi, ca organizatori ai acestei expoziţii, doamna colonel Rotaru Luiza, din cadrul Biroului Tradiţii, Cultură şi Asistenţă Religioasă din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, domnul Roaită Flavius, muzeograf în cadrul Muzeului Naţional de Istorie al României și adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, colonel Nicolau Florian.

Transmitem felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei expoziții și ne dorim ca Muzeul de Istorie și Arheologie să aibă cât mai mulți vizitatori!

Expoziţia poate fi vizitată în perioada  7 august – 29 septembrie 2023, de marți până duminică  în intervalul  09.00- 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button